IT uzņēmuma "Emergn" apgrozījums pērn pieaudzis par 14%

Rīga, 17.jūn., LETA. Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Emergn" (iepriekš "Exigen Services Latvia") apgrozījums pagājušajā gadā bija 13,4 miljoni eiro, kas ir par 14% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa sasniedza 1,4 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Emergn" pārstāvis Viesturs Deksnis.

Viņš norādīja, ka apgrozījuma un peļņas pieaugumu ir sekmējusi vairāku jaunu lielizmēra IT projektu īstenošana gan Latvijā, gan ārzemēs. Iepriekšējā gadā ir palielinājies arī uzņēmuma darbinieku skaits - pērn "Emergn" pievienojās vairāk nekā 100 jaunu speciālistu visās Latvijas filiālēs, lai nodrošinātu pieaugošās prasības esošo un jauno projektu sekmīgai realizācijai.

Pēc Dekšņa sacītā, turpinot pakalpojumu attīstību, uzņēmums saskata iespējas sadarbības paplašināšanai ar uzņēmuma klientiem gan Latvijā, gan Rietumeiropas valstīs, kas ir "Emergn" prioritārais stratēģiskais attīstības virziens. Atbilstoši uzņēmuma specializācijai galvenokārt lielo uzņēmumu apkalpošanā, lielāko daļu jauno klientu šogad plānots piesaistīt Vācijas, Apvienotās Karalistes un Šveices tirgos.

"Emergn" valdes loceklis Kārlis Mikoss atzīmēja, ka kompānija lielākoties strādā pie ilgtermiņa projektiem, nodrošinot uzņēmuma ilgtspēju. "Arī pērn esam turpinājuši sadarbību ar mūsu ilggadējiem klientiem, kuru vidū ir Valsts ieņēmumu dienests, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Uzņēmumu reģistrs, kā arī SAP Vācijā," viņš sacīja.

Mikoss piebilda, ka "Emergn" mērķis ir turpināt izaugsmi kā digitālās pārveides un produktu piegādes uzņēmums Eiropas reģionā. "Galveno uzmanību veltīsim "Emergn" izstrādātajai VFQ (ValueFlowQuality.com) produktu attīstības principu un procesu ieviešanai klientu uzņēmumos un pakalpojumu pilnveidošanai nepieciešamo tehnoloģiju risinājumu izstrādei, īpaši akcentējot mašīnmācīšanās, lietu interneta un mākslīgā intelekta tehnoloģiju radīto iespēju izmantošanu," viņš sacīja.

2017.gadā "Emergn" strādāja ar 11,78 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 49,5% un bija 676 914 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Apvienojoties ar Īrijas holdinga IT konsultāciju kompāniju "Emergn", 2018.gada septembrī kompānija mainīja nosaukumu uz "Emergn".