Alūksnes bānīša stacijas ekspozīcija ASV saņēmusi SEGD dizaina balvu

Rīga, 10.jūn., LETA. Latvijas dizaina biroja "H2E" radītā ekspozīcija Alūksnes bānīšu stacijai ir ieguvusi šā gada SEGD balvu sestdien, 8.jūnijā ASV, Ostinā, Teksasas štatā notikušajā ikgadējā dizaina konkursā "SEGD Global Design Awards", aģentūru LETA informēja "H2E" komunikācijas konsultante Gita Deniškāne.

Latvijas dizaina biroja "H2E" radītā ekspozīcija Alūksnes bānīšu stacijai ieguvusi divas balvas - "2019 Global Design Awards/Honor" un konkursa galveno balvu "Best of Show". Atzinību no "Society for Experiential Graphic Design" balvu "Global Design Awards/Honor" kategorijā "Placemaking and Identity" ieguva arī "H2E" radītais vides objekts - makšķernieku soli Alūksnē.

"Iegūt SEGD balvu ir milzīgs gods, bet iegūt tā galveno balvu un par tādu izlolotu un lokālu projektu kā Alūksnes bānīša stacija, vēlreiz apliecina, ka spējam radīt pasaules standartiem aktuālus un augstvērtīgus darbus par mums svarīgām tēmām. Mēs esam gandarīti un saviļņoti par iespēju izstāstīt pasaulei vēl vienu Latvijas stāstu," pēc balvas saņemšanas pauda biroja "H2E" vadošā dizainere Ingūna Elere.

Viņa atzīmēja, ka "H2E" galveno balvu ieguva vairāk nekā 300 darbu konkurencē, kurus bija iesūtījuši pasaulē vadošie dizaina biroji. Šogad kopumā tika apbalvots 41 darbs, no kuriem trīs - jau minētās - balvas atceļos uz Latviju.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā kompānija "H2E" strādāja ar 551 040 eiro apgrozījumu un 18 078 eiro peļņu.

"H2E" reģistrēta 2007.gada martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro un tās kapitālā 51% pieder Elerei, bet 49% - Holgeram Eleram.