Aviokompānija "SmartLynx" pērn apkalpojusi par 20% vairāk pasažieru

Rīga, 30.maijs, LETA. Čarterreisu aviokompānija SIA "SmartLynx Airlines" ("SmartLynx") pērn apkalpojusi vairāk nekā trīs miljonus pasažieru, kas ir par 20% vairāk nekā 2017.gadā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kopš 2017.gada "SmartLynx" ir paplašinājis savu floti no 15 līdz 23 lidmašīnām, kas 2018.gadā ir ļāvis panākt strauju pieaugumu nolidotajās stundās. Pērn kompānija ir veikusi 20 500 lidojumus, sasniedzot 54 000 nolidoto stundu slieksni un, salīdzinot ar 2017.gadu, lidojumu skaits ir palielinājies par 28,6%.

"SmartLynx" pērn ir apkalpojis vairāk nekā trīs miljonus pasažieru, salīdzinājumā ar 2,5 miljoniem gadu iepriekš. Tāpat uzrādīti augsti rezultāti tehniskās uzticamības rādītājā, kurā ir sasniegti 98,6%, bet "On time performance" (OTP) kritērijā, kurā tiek aprēķināta attiecība starp kavētajiem un laikā izpildītajiem lidojumiem, ir novērojams uzlabojums par 10%.

Šogad kompānija ir uzsākusi jaunus lidojumus uz Tirānu Albānijā, Džerbu un Enfidu Tunisijā, kā arī Podgoricu Melnkalnē.

"2018.gada panākumi ir precīzas un gadiem plānotas stratēģijas rezultāts, kas ir nesis augļus arī šobrīd tik mainīgajā un izaicinājumiem bagātajā aviācijas nozarē. Esam turpinājuši disciplinētu un pārdomātu virzību uzņēmuma attīstībā, liekot akcentus gan uz finansiālo sniegumu, gan tehnisko darbības rādītāju uzlabošanu," norāda "SmartLynx" izpilddirektors Žigimants Surints.

Lai nodrošinātu stabilu un ilgtspējīgu izaugsmi, jau gadiem uzņēmums fokusējas uz ilgtermiņa sadarbības līgumu noslēgšanu. Viena no šādām sadarbībām pērn ir panākta ar "TUI Airlines Belgium". Līdz ar to, sākot no šī gada vasaras, četri "SmartLynx" gaisa kuģi veiks lidojumus "TUI Airlines" norīkojumā.

Turklāt, lai nodrošinātu nepieciešamās jaudas un apmierinātu tirgus pieprasījumu esošajos un jaunajos tirgos, arī 2019.gadā ir plānota flotes paplašināšana. Patlaban "SmartLynx" flote sastāv no 23 lidmašīnām - 16 "Airbus A320" un septiņiem "Airbus A321". No šīm lidmašīnām trīs ir nozīmētas līgumreisu apkalpošanā, bet viena tiek izmantota kā rezerves lidmašīna Baltijas valstīs un atrodas gatavībā uz zemes.

"SmartLynx Airlines" dibināts 1992.gadā. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 140,952 miljoni eiro, kas bija par 23,5% jeb 26,857 miljoniem eiro vairāk nekā 2017.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 18,952 miljoni eiro jeb gandrīz četras reizes lielāka nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija. "SmartLynx Airlines" vienīgais īpašnieks ir SIA "Smart Aviation Holdings", kas savukārt pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Celastina Ltd", taču kompānijas patiesais labuma guvējs ir Islandes pilsonis Sigurdurs Orns Augustsons.