Mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" apgrozījums pērn palielinājās par 6,9%

Rīga, 29.maijs, LETA. Mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pagājušajā gadā strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka 2018.gadā LMT klientu skaits pieauga par 4%, sasniedzot 1,12 miljonus aktīvu pieslēgumu. Jaunu klientu piesaiste un pakalpojumu attīstība sekmēja apgrozījumu pieaugumu.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn LMT turpināja tīkla infrastruktūras attīstību, gada laikā uzstādot vairāk nekā 250 bāzes staciju interneta lietošanai. Kopumā LMT Latvijā uzstādījis 1348 bāzes stacijas. Tāpat pērn LMT nodrošināja "Mājas viedtelevīzijas" satura attīstību un pieprasījumu pieaugumu. "Mājas viedtelevīzija" tika papildināta ar izklaides satura zīmolu "HBO", Latvijas valsts simtgadei veltītajām filmām, kino hronikām un koncertiem.

Tāpat vadības ziņojumā sacīts, ka pērn kompānija 130 bāzes stacijām instalēja programmatūru, kas ļaus sadarboties ar 5G standartiem atbilstošajām iekārtām. Pagājušajā gadā sadarbībā ar tīkla infrastruktūras ražotāju "Nokia" un tehnoloģiju kompāniju "Intel" LMT demonstrēja testa 5G tīklu. Tāpat LMT sadarbībā ar partneriem dibināja Starptautiskās inteliģento transporta sistēmas asociācijas Latvijas organizāciju, kas darbosies kā industrijas sekcija pie Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas.

Turpmāk LMT vadība plāno stiprināt pozīcijas digitālo risinājumu jomā, attīstot produktus ar eksporta potenciālu pilsētvidei, biznesam, patērētājiem un sabiedrības pārvaldībai. Tāpat LMT turpinās gatavoties nākamās paaudzes tīkla ieviešanai.

2017.gadā LMT strādāja ar 163,664 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 26,2% un bija 30,674 miljoni eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai.