"Eko Kurzeme" no jūnija sāks atkritumu apsaimniekošanu Saldus un Brocēnu novadā

Rīga, 28.maijs, LETA. Vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia grupa" meitasuzņēmums SIA "Eko Kurzeme" no šā gada 1.jūnija sāks darbu arī Saldus un Brocēnu novados, šajās teritorijās nodrošinot sadzīves atkritumu apsaimniekošanu turpmākos septiņus gadus, aģentūru LETA informēja "Eco Baltia grupas" preses sekretāre Daiga Buča.

Vienlaikus viņa piebilda, ka uzņēmums uzvarējis arī iepirkumā Skrundā, kur patlaban vēl turpinās līguma slēgšanas process ar pašvaldību.

Buča skaidroja, ka iepriekšējā apsaimniekotāja līgumi ar iedzīvotājiem būs spēkā līdz šā gada 31.maijam, bet no 1.jūnija atkritumu izvešana tiks nodrošināta tikai tiem iedzīvotājiem, kuri būs noslēguši jaunu līgumu ar "Eko Kurzeme". Līgumu iespējams noslēgt elektroniski interneta vietnē "Ekokurzeme.lv" sadaļā "Pakalpojumi" vai klātienē, aizpildot līguma veidlapas pagastu pārvaldēs vai "Eko Kurzeme" klientu apkalpošanas centros.

Savukārt Skrundas iedzīvotāji par līgumu pārslēgšanu ar "Eko Kurzeme", kas jau patlaban nodrošina novadā atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, tiks informēti tiklīdz būs noslēgts jaunais līgums ar pašvaldību. Plānots, ka atbilstoši jaunā iepirkuma prasībām "Eko Kurzeme" Skrundā sāks strādāt no 2019.gada 1.septembra.

"Eko Kurzemes" direktors Andris Karlsons sacīja, ka uzņēmums ir gatavs no 1.jūnija nodrošināt pakalpojumus attiecīgo novadu iedzīvotājiem. "Esam gatavi no 1.jūnija pilnā mērā nodrošināt mūsu pakalpojumus visiem Saldus un Brocēnu novada iedzīvotājiem. Aicinām iedzīvotājus, kuri vēl nav paguvuši noslēgt jauno līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, vairs neatlikt līguma slēgšanu, lai jau pēc nedēļas uzsāktu pilnvērtīgu sadarbību un turpmākajos gados kopā rūpētos par vides tīrību," viņš sacīja.

"Eko Kurzeme" darbojas Liepājā, kā arī Grobiņas, Aizputes, Pāvilostas un Durbes un Skrundas novadā. Kopš 2016.gada "Eko Kurzeme" nodrošina sadzīves atkritumu šķirošanu rūpnīcā Grobiņas novada "Skudrās".

2017.gadā "Eko Kurzeme" apgrozījums bija 3,449 miljoni eiro, bet peļņa - 595 755 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas 2018.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas Zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss".