Pērn "MobillyTX" gadu noslēdza ar 474 289 eiro peļņu

Rīga, 21.maijs, LETA. Latvijā publiskās pārvaldes tehnoloģiju uzņēmums "MobillyTX" pērn strādāja ar 1,238 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir četras reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa pretēji iepriekšējā gada zaudējumiem bija 474 289 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"MobillyTX" valdes priekšsēdētājs Valdis Bergs norādīja, ka pērn kompānijas izaugsmi nodrošināja darbības paplašināšana vietējā un starptautiskā mērogā.

Viņš piebilda, ka kompānijas izstrādātie publiskās pārvaldes tehnoloģiju jeb "GovTech" risinājumi veiksmīgi darbojas trīs Latvijas pašvaldībās (Jelgavā, Ogrē un Liepājā), kuras jau ietaupījušas līdz 30% no subsīdijām atvēlētā budžeta. "Šajās pašvaldībās iedzīvotāji ar savu pilsētnieka karti var norēķināties ne vien par brīvpusdienām skolā, subsidētajiem braucieniem sabiedriskajā transportā, bet arī saņemt dažādas lojalitātes atlaides no vietējiem uzņēmējiem," skaidroja Bergs.

Viņš atzīmēja, ka nākotnē "MobillyTX" plāno turpināt izaugsmi un attīstīt subsīdiju pārvaldes un citus inovatīvus efektīvas līdzekļu sadales risinājumu projektus. Nākotnē plāno arī attīstīt jaunus pakalpojumus, kas uzlabotu valsts, pašvaldību un iedzīvotāju ikdienu un pakalpojumu pieejamību.

"Mūsu mērķis ir ne vien izaugsme Latvijā - pašvaldību resursu pārvaldes efektivizācijā, bet arī darbs Eiropas un ASV tirgos. Mēs ticam, ka Latvijā ražotie publiskās pārvaldes risinājumi kļūs par konkurētspējīgu eksporta preci starptautiskajā tirgū. Sekojot tirgus tendencēm un tiekoties ar ārvalstu partneriem, redzam, ka sociālā nodrošinājuma efektīva sadale valsts pārvaldes sektorā ir būtisks jautājums daudzās Eiropas valstīs," atzina Bergs.

2017.gadā kompānija strādāja ar 305 756 eiro apgrozījumu, kas ir par 43,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi saruka vairākas reizes un bija 95 184 eiro.

"MobillyTX" reģistrēts 2006.gada februārī, un tā pamatkapitāls ir 198 842 eiro. Kompānijas 49,76% kapitāls katram pieder Normundam Begam un Jānim Bergam, bet 0,49% pieder Uldim Pabērzim.