Lauksaimniecības produktu ražotāja "Pampāļi" apgrozījums pērn saruka par 2,4%

Rīga, 17.maijs, LETA. Lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Pampāļi" pagājušajā gadā strādāja ar 5,557 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 42,6% un bija 989 378 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Pampāļu" gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma finansiālo darbību pērn pozitīvi ietekmēja no valsts saņemtās subsīdijas un Eiropas Savienības (ES) finansējums, taču uzņēmuma apgrozījums samazinājās nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ - ilgstošais sausums negatīvi ietekmēja augkopības produkcijas ražību, kā arī lopkopību.

Kompānijas vadība informē, ka 2018.gadā "Pampāļi" saražoja 438,7 tonnas ziemas rapša, 3855,3 tonnas graudu, 8998,8 tonnas pilnpiena un 8404,8 megavatstundas elektroenerģijas.

Uzņēmuma vadība atzīmē, ka pērn "Pampāļi" turpināja iepriekš sākto darbu pie slaucamo govju ganāmpulka produktivitātes kāpināšanas, uzlabojot barības bāzi, ieviešot jaunas tehnoloģijas un strādājot ciltsdarbā, lai palielinātu izslaukumu līdz astoņām tonnām piena no govs gadā.

"Pampāļi" turpina izmantot arī augstražīgas graudaugu šķirnes augkopībā, kā arī pilnveidot šo kultūru audzēšanas, novākšanas un glabāšanas tehnoloģiju, palielinot vidējo graudaugu ražību līdz 6,5 tonnām no hektāra. Pērn kompānija sāka ražot spēkbarību jaunuzceltajā spēkbarības ražotnē, teikts vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka, piesaistot investīcijas un pašu līdzekļus, uzņēmums turpmāk plāno uzlabot saimniecības lauksaimnieciskās ražošanas tehnisko bāzi. Tāpat kompānija ir iecerējusi turpmāk piedalīties ES struktūrfondu programmās, lai celtu saimniekošanas efektivitāti un palielinātu uzņēmuma konkurētspēju.

2017.gadā "Pampāļi" strādāja ar 5,693 miljonu eiro apgrozījumu un 1,724 miljonu eiro peļņu.

Kompānija "Pampāļi" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,882 miljoni eiro. Uzņēmums pieder 141 kapitāldaļu turētājam, bet lielākais īpašnieks ar 55,88% kapitāldaļu ir Jānis Vaļko.