Lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Konekesko Latvija" apgrozījums pērn pieauga par 15,1%

Rīga, 16.maijs, LETA. Lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Konekesko Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 56,77 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 5,5% - līdz 1,964 miljonu eiro apgrozījumam, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā kompānijas kopējie pārdošanas apmēri palielinājās par 15% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Lauksaimniecības tehnikas realizācija pieauga par 13%, kas ir skaidrojams ar lauksaimniecības tehnikas tirgus kāpumu, pateicoties Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma pieejamībai. Pēc kompānijas aplēsēm kopējais lauksaimniecības kombainu tirgus aizvadītajā gadā bija 165 vienības, no kurām kompānija realizēja 33%, bet kopējais traktortehnikas tirgus aizvadītajā gadā bija 488 vienības, no kurām 18% realizēja "Konekesko Latvija" .

Savukārt celtniecības un meža tehnikas realizācija palielinājās par 47% salīdzinājumā ar 2017.gadu, kas galvenokārt skaidrojams ar tirgus pieaugumu meža tehnikas segmentā. Pēc kompānijas aplēsēm meža tehnikas tirgū 2018.gadā tika pārdotas 64 vienības, no kurām 31% realizēja "Konekesko Latvija".

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka "Konekesko Latvija" atvēra servisa un rezerves daļu centru Rēzeknē 2018.gada aprīlī, lai uzlabotu servisu klientiem Latgalē.

2019.gadā "Konekesko Latvija" vadība neplāno būtisku tirdzniecības apmēra pieaugumu, teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gadā "Konekesko Latvija" strādāja ar 49,291 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 27,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 57,1% un sasniedza 1,86 miljonus eiro.

Kompānija "Konekesko Latvija" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,609 miljoni eiro. "Konekesko Latvija" ir Somijas lauksaimniecības ražošanas preču, tehnikas un labības tirdzniecības koncerna "Konekesko" meitasuzņēmums.