Zīmola "Rīgas miesnieks" produkcijas ražotāja apgrozījums pērn pieauga par 12%

Rīga, 14.maijs, LETA. Zīmola "Rīgas miesnieks" produkcijas ražotāja "HKScan Latvia" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 38,635 miljoni eiro, kas ir par 12% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 1,8 reizes - līdz 1,071 miljonam eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pērn palielinājās par 12%, bet pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas palielinājušās par 10,5%. Viens no lielākajiem ražošanas izmaksu kāpumiem ir tieši izejvielu, materiālu un gatavās produkcijas izmaksu daļā, kas attiecīgi palielinājās par 10%. Savukārt algu un sociālās apdrošināšanas izmaksas pieauga par 18%, energoresursu izmaksas - par 13% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

2018.gadā kompānijas apgrozījums pieauga gan Latvijā, gan ārpus tās. Īpaši veiksmīgi uzņēmumam izdevās attīstīt eksportu Centrāleiropas reģionā. Apgrozījums palielinājās, pateicoties tam, ka kompānijas pārstāvētajiem zīmoliem pieauga pircēju lojalitāte un palielinājās to tirdzniecība.

Uzņēmuma vadība arī uzsver, ka, pateicoties Latvijas ekonomikas izaugsmei un straujajām atalgojuma palielinājuma tendencēm, aug iekšējais patēriņš uz vienu mājsaimniecības locekli, kas savukārt veicina arī cenu izmaiņas pārtikas precēm, tai skaitā gaļai un gaļas produktiem. Šādos apstākļos "HKScan" bija salīdzinoši labvēlīgā pozīcijā, pateicoties tam, ka uzņēmums piedāvāja savu zīmolu produktus un tirgotās produkcijas klāstā lielu īpatsvaru veidoja produkti ar augstu pievienoto vērtību.

Vietējā tirgū zīmolu ražojumu tirdzniecība pagājušajā gadā pieauga gan apjoma, gan finansiālā ziņā. Neraugoties uz izaicinājumiem, kompānija spēja noturēt savu tirgus daļu pārstrādātās gaļas segmentā, attīstot inovatīvas preču grupas un palielinot to patēriņu. Joprojām strauji auga patēriņš gatavo maltīšu segmentā un "slow cooked" (lēni gatavojamo) tehnoloģijas tipa produktu segmentos. 2018.gadā pieauga arī kompānijas pārdošanas apmēri Jelgavas ražotnē saražotajai produkcijai.

2018.gadā kompānija apguva investīcijas 442 293 eiro apmērā, kas pārsvarā tika ieguldītas kompānijas ražošanas un loģistikas procesa attīstībā.

Jau ziņots, ka "HKScan Latvia" 2017,gadā strādāja ar 34,475 miljonu eiro apgrozījumu un 603 334 eiro peļņu.

Tāpat ziņots, ka "HKScan Latvia" ir dibināts 1992.gadā, un kopš 1998.gada kompānija ietilpst "HKScan" grupā. Kompānijas pamatkapitāls 2,214 miljoni eiro. "HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļu valstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Baltijas valstīs. Kompānija eksportē produktus uz gandrīz 50 valstīm.