"Rīgas farmaceitiskās fabrikas" apgrozījums pērn pieaudzis par 1,6%

Rīga, 14.maijs, LETA. Farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmuma AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,722 miljoni eiro, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2017.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 38,4% un sasniedza 717 561 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka līdz ar valdes maiņu 2018.gadā sākās izmaiņas, kas saistītas ar produktu portfeļa uzlabošanu un vizuālām pārmaiņām. Galveno ietekmi no šī pārmaiņām, pēc uzņēmumā paustā, varēšot redzēt tuvāko gadu laikā.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka šogad "Rīgas farmaceitiskā fabrika" plāno būtiski palielināt apgrozījumu, galveno uzskatu liekot uz jauniem produktiem un eksporta tirgiem. Tostarp 2019.gada pirmajā ceturksnī kompānijas pārdošanas apmēri, salīdzinot ar 2018.gada attiecīgo periodu, ir pieauguši par 3%, kas saistīts ar pieaugumu eksporta tirgos.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka šogad sabiedrība plāno dubultot eksporta apmērus saistībā ar jaunu produktu ieviešanu. Produktu klāstu šogad iecerēts papildināt ar 16 jauniem produktiem.

2017.gadā "Rīgas farmaceitiskās fabrikas" apgrozījums bija 3,663 miljoni eiro, bet peļņa - 518 430 eiro.

"Rīgas farmaceitisks fabrika" ir farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmums un viens no lielākajiem augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotājiem Baltijā. Kompānija ietilpst "Repharm" grupā, kurā ir arī ar zīmolu "Mēness aptieka" strādājošā "Sentor Farm aptiekas", zāļu vairumtirgotājs "Recipe Plus", "Veselības centru apvienība", kas aptver 12 medicīnas iestādes, kā arī laboratorijas un medicīnisko izmeklējumu veicēja "Centrālā laboratorija".