"Latvijas nacionālās naftas kompānijas" zaudējumi pērn pieauga 4,4 reizes

Rīga, 13.maijs, LETA. Degvielas tirgotāja SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija" (iepriekš "RusLatNafta") apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,002 miljoni eiro, kas ir par 23,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 4,4 reizes un bija 727 446 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka šogad "Latvijas nacionālā naftas kompānija" plāno palielināt apgrozījumu un strādāt ar peļņu.

Vienlaikus vadības ziņojumā teikts, ka šogad plānots veikt "Latvijas nacionālās naftas kompānijas" darbības optimizāciju - slēgt degvielas uzpildes stacijas, kuras strādā ar zaudējumiem, samazināt izdevumus, kā arī meklēt jaunus piegādātājus ar zemākajām preču cenām. Turklāt paredzēts saņemt aizņēmumu no dibinātāja, lai laikā nokārtotu saistības.

"Latvijas nacionālās naftas kompānijas" vadība prognozē, ka kompānijai nebūs likviditātes problēmu un tā varēs norēķināties ar kreditoriem.

2017.gadā "Latvijas nacionālās naftas kompānijas" apgrozījums bija 19,695 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 164 679 eiro.

Uzņēmums nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību degvielas uzpildes stacijās. "Latvijas nacionālā naftas kompānija" reģistrēta 2000.gadā ar nosaukumu "Dinaz Group". 2003.gada maijā kompānija mainīja nosaukumu uz "RusLatNafta", bet 2016.gada sākumā pārtapa par "Latvijas nacionālo naftas kompāniju". Kompānijas pamatkapitāls ir 28 400 eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir Apvienotajā Karalistē reģistrētā "Doriland Investments", kamēr patiesā labuma guvējs uz pilnvarojuma līguma pamata, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Aleksandrs Vanags.