"Mikrotīkls" saņēmis Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas balvu

Rīga, 13.maijs, LETA. SIA "Mikrotīkls" saņēmis Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) apbalvojumu "Intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam" par intelektuālā īpašuma pielietojumu uzņēmuma inovatīvu komerciālo stratēģiju atbalstam, kā arī zināšanās balstītu un uz nepārtrauktu attīstību vērstu uzņēmējdarbību, aģentūru LETA informēja Patentu valdes Intelektuālā īpašuma informācijas centra pārstāve Santa Lozda.

Apbalvojumu uzņēmumam pasniedza Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, norādot, ka WIPO apbalvojums uzņēmumam "Mikrotīkls" vēlreiz apliecina Latvijas uzņēmēju potenciālu, kas ļauj izstrādāt jaunus, inovatīvus produktus, tos atbilstoši aizsargāt un veiksmīgi piedāvāt dažādu valstu tirgos.

"Mikrotīkls", kas pasaulē pazīstams ar zīmolu "MikroTik", tika dibināts 1995.gadā. Uzņēmums ir attīstījis maršrutēšanas programmatūru "RouterOS", kas parastus datorus ļauj pārveidot par interneta maršrutētājiem. Patlaban uzņēmums izstrādā bezvadu un vadu tīklu rūterus datu plūsmas pārvaldīšanai. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji, kuriem jānodrošina datu plūsmu maršrutēšana, ugunsmūris, VPN, un citas pārvaldes funkcijas dažādos vadu un bezvadu datortīklos.

Uzņēmuma mērķis ir nodrošināt plašam lietotāju lokam pieejamus, jaudīgus un ērti lietojamus datortīklu pārvaldes rīkus. Šobrīd uzņēmumam ir vairāk nekā 500 izplatītāju un tālākpārdevēju 145 valstīs, kas pārdod un atbalsta "MikroTik" risinājumus. "MikroTik" klientu vidū ir tādas plaši pazīstamas korporācijas un uzņēmumi, kā, piemēram, "Mitsubishi motors", "Siemens", "Hewlett-Packard", "Ericsson", "Motorola".

WIPO Intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam ir izveidota, lai izteiktu atzinību institūcijām un uzņēmumiem, tajā skaitā mazo un vidējo uzņēmumu, kuri radoši izmanto intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības sistēmu un ar savu darbību vairojuši izpratni par intelektuālā īpašuma sniegtajām priekšrocībām. Balvas mērķauditorija ir ne tikai uzņēmēji, bet arī individuālie komersanti, biznesa korporācijas, pētniecības un akadēmisko iestāžu institūcijas.

Latvijas uzņēmumu "Mikrotīkls" WIPO apbalvojumam izvirzīja Patentu valde un Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA).

Iepriekš WIPO Intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam tika pasniegta vadošajam bērza saplākšņa produktu un saistīto pakalpojumu attīstītājam, ražotājam un piegādātājam pasaulē AS "Latvijas Finieris", pretvēža zāļu "Rigvir" ražotājs SIA "Latima", kā arī industriālo betona tehnoloģiju uzņēmums - SIA "Primekss".



"Mikrotīkls" dibināts 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma 2018.gada finanšu dati vēl nav publiskoti, bet 2017.gadā tā apgrozījums bija 251,623 miljoni eiro un peļņa - 43,256 miljoni eiro. "Mikrotīkls" uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un Amerikas Savienoto valstu pilsonim Martinam Džonam Tullijam.