Lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Amazone" apgrozījums pērn saruka par 1,2%

Rīga, 10.maijs, LETA. Lauksaimniecības tehnikas un traktortehnikas tirgotāja "Amazone" pagājušajā gadā strādāja ar 10,438 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 128 253 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā atzīts, ka lauksaimniecības tehnikas tirdzniecību pērn negatīvi ietekmēja izveidojusies krīzes situācija lauksaimniecībā. Lielā sausuma un novāktās ražas samazinājuma dēļ būtiski zemnieku saimniecības pasūtīja būtiski mazāk tehniku un rezerves daļas, kā arī nākotnes pasūtījumi tika veikti piesardzīgi.

Tāpat "Amazone" vadība atzīst, ka pieprasījumu pēc lopbarības tehnikas ļoti negatīvi ietekmēja zemās lopkopības produkcijas realizācijas cenas. Tāpat 2018.gadā samazinājās graudu pirmapstrādes torņu un iekārtu tirdzniecības, uzstādīšanas un montāžas apmēri.

Uzņēmuma vadība norāda, ka "Amazone" 2018.gadā turpināja īstenot iesākto stratēģiju, attīstot filiāļu un servisa punktus visā Latvijā, lai uzlabotu klientu servisu, kā arī kompānija pagājušajā gadā veikusi finanšu ieguldījumu radniecīgajā uzņēmumā "Precīzo tehnoloģiju skola", iegūstot 94% kapitāldaļu.

Uzņēmuma vadība atzīmē, ka "Amazone" 2018.gada jūlijā noslēdza līgumu ar Šveicē bāzēto kompāniju "CNHI International" par tiesībām pārstāvēt un izplatīt Latvijas tirgū Austrijā ražotu traktortehnikas zīmolu "Steyr".

2017.gadā "Amazone" strādāja ar 10,563 miljonu eiro apgrozījumu un 63 572 eiro peļņu.

Kompānija "Amazone" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 284 573 eiro. Kompānija pieder Arvim Mikālam (80%) un Baibai Mikālai (20%).