PTAC uz laiku pārtrauc "Travel Time" darbību līdz licences saņemšanai un nodrošinājuma naudas iemaksāšanai

Rīga, 10.maijs, LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uz laiku pārtraucis tūrisma uzņēmuma "Travel Time" darbību un aizliedzis piedāvāt un pārdot sagatavotos ceļojumus līdz brīdim, kamēr "Travel Time" nesaņems speciālo atļauju jeb licenci un neiesniegs PTAC nodrošinājumu ceļotāju iemaksātās naudas garantijai, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Santa Zarāne.

Viņa skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo sāktās uzraudzības lietā PTAC konstatēja, ka uzņēmums piedāvā pārdošanai un pārdod ceļojumus bez likumā noteiktās licences saņemšanas un nodrošinājuma (bez apdrošināšanas polises vai bankas garantijas). Ņemot vērā lietā esošos faktus un apstākļus, konstatētais pārkāpums var radīt tūlītēju un būtisku kaitējumu ceļotāju ekonomiskajām interesēm.

Kā norādīja Zarāne, PTAC konstatēja, ka "Travel Time" turpināja piedāvāt pārdošanai ceļojumus, kas attiecīgi uzņēmuma saistību pilnīgas vai daļējas neizpildes gadījumā, likviditātes problēmu dēļ rada risku, ka netiktu nodrošināta ceļotāju samaksāto līdzekļu atmaksāšana, tāpat arī "Travel Time" nesadarbojas un nesniedza PTAC informāciju.

Zarāne atzīmēja, ka "Travel Time" līdz šim brīdim nav iesniegusi PTAC dokumentu, kas apliecina spēkā esošā nodrošinājuma termiņa pagarinājumu, kā arī nav iesniegusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

PTAC aicina ceļotājus pirms tūrisma pakalpojuma līguma slēgšanas pārliecināties, vai tūrisma operatoram ir spēkā nodrošinājums, kas tūrisma operatora likviditātes problēmu gadījumā nodrošina ceļotāju iemaksāto naudas summu atmaksu par nenotikušajiem ceļojumiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Travel Time" šī gada 29.aprīlī ir reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds 21 442 eiro apmērā. Kompānijai nodokļu parādi reģistrēti katru mēnesi kopš 2017.gada 7.maija.

"Travel Time" 2017.gadā strādāja ar 134 553 eiro apgrozījumu, kas ir par 10,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 35% un bija 1235 eiro.

Kompānija reģistrēta 2004.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 21 343 eiro. Kompānijas 75% kapitāla pieder valdes loceklim Ērikam Džonam Lagzdiņam un 25% kapitāla pieder Mārai Sandrai Lagzdiņai.