Atlaistā "Preiļu slimnīcas" valde vērsīsies tiesā

Rīga, 10.maijs, LETA. Vakar, 9.maijā, SIA "Preiļu slimnīca" kapitāldaļu turētāju atlaistā uzņēmuma valde vērsīsies tiesā, jo uzskata, ka tiek nepatiesi apmelota, aģentūrai LETA sacīja atlaistā valdes priekšsēdētāja Iveta Stare.

Viņa atlaišanu sauc par politisko izrēķināšanos, jo kopš šī gada sākuma Stare ir Preiļu novada domes opozīcijas deputāte. "Pilsētā jau iepriekš baumoja, ka pašvaldības vadība, kas ir viena no "Preiļu slimnīcas" kapitāldaļu turētājām, plāno valdi atlaist. Slimnīcas darbinieki sagatavoja atbalsta vēstuli esošajai valdei, kuru parakstīja 90% darbinieku, kā arī novada lielāko uzņēmumu vadība. Vēstule tika iesniegta pašvaldības vadībai, kurai tā nebija saistoša," teica Stare.

Viņa uzsver, ka pašvaldības vadība ir sagrozījusi zvērināta revidenta atzinumu par pagājušā gada pārskatu, un pārmetumi slimnīcas valdei ir nepamatoti. "Runājot par fizioterapeita pakalpojumu nodrošināšanu Varakļānos, slimnīcai nav radīti materiāli zaudējumi, bet gan padarīts pakalpojums pieejamāks iedzīvotājiem un radīta viena jauna darbavieta. Slimnīcas Rehabilitācijas nodaļa ir ļoti labi attīstīta, tādēļ tās darbība būtu jāpaplašina. Pēc mūsu pakalpojumiem ir pieprasījums ne tikai savā novadā, bet arī apkārtējos novados," skaidroja Stare.

Atlaistā valdes priekšsēdētāja uzskata, ka valde strādājusi profesionāli kā vienota komanda, kur katrs atbildējis par savu jomu. Viņa atzina, ka valdes locekļi lielā darba apjoma dēļ, iespējams, nav detalizēti iepazinušies ar pilnīgi visiem jautājumiem, par kuriem interesējušies kapitāldaļu turētāji.

Stare uzskata, ka komunikācija starp valdi un kapitāldaļu turētājiem bijusi laba. "Arī par gada pārskatu es biju sagatavojusi prezentāciju. Varu paust tikai nožēlu par pašvaldības vadības rīcību, kas atstās negatīvu ietekmi uz uzņēmuma reputāciju," teica Stare.

Viņa pauda bažas arī par pašvaldības ieceri izvērtēt valdes locekļu skaitu. "Ja valdē būs tikai viens cilvēks, tad ar viņu būs viegli manipulēt," piebilda Stare.

Jau ziņots, ka 9.maijā "Preiļu slimnīca" kapitāldaļu turētāju kopsapulcē sliktas pārvaldības dēļ atlaista slimnīcas valde. Preiļu novada domes priekšsēdētāja un viena no slimnīcas kapitāldaļu turētājām Maruta Plivda (Latgales partija) teica, ka kapitāldaļu turētājiem radās pamatotas bažas par valdes darbu, tādēļ pieņemts lēmums atlaist esošo valdi, un par pagaidu valdes priekšsēdētāju iecelt Skaidrīti Žukovu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Preiļu slimnīca" apgrozījums 2017.gadā bija 2,20 miljoni eiro, savukārt peļņa - 44 617 eiro. Preiļu novada domei pieder 74,14% slimnīcas kapitāla daļu, savukārt SIA "Centrālā laboratorija" - 25,86% daļu.