Apakšveļas ražotāja "New Rosme" apgrozījums pērn pieauga par 15,2%

Rīga, 10.maijs, LETA. Apakšveļas ražotāja SIA "New Rosme" apgrozījums pagājušajā gadā palielinājās par 15,2%, sasniedzot 5,975 miljonus eiro, bet uzņēmuma peļņa samazinājās vairāk nekā trīs reizes un bija 182 786 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka "New Rosme" pērn ieviesa pastāvīgi pieejamo produktu grupu no veiksmīgākajām klasikas kolekcijām, kas ļāva klientiem nodrošināt ātras piegādes un atlikumu papildināšanu. Produktu atlikumu nepārtrauktā pieejamība ir nodrošinājusi plānoto pārdošanas apjomu pieaugumu.

Pērn "New Rosme" sāka sadarbību ar produkcijas izplatītāju Sanktpēterburgā. Ar šī vairumtirgotāja starpniecību produkcija tiek piegādāta vairākiem individuālajiem komersantiem un nelieliem veikalu tīkliem Krievijā. Šī sadarbība tiks turpināta arī 2019.gadā, kas ļaus panākt pozitīvu tendenci pārdošanas apjomu pieaugumā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā uzņēmums turpināja palielināt pārdošanas apjomus Centrāleiropas un Austrumeiropas tirgos. Ir veiktas iestrādes jaunu klientu piesaistē, kuru pārdošanas apjomi parādīsies 2019.gada rezultātos. Tāpat pērn atsākta produkcijas piegāde Ukrainas tirgum.

Šogad uzņēmums plāno apgūt jaunus tirgus Eiropas Savienības valstīs, tiks pilnveidota produktu izstrāde. Tāpat šogad plānots realizēt projektu ražošanas efektivitātes palielināšanai un efektīvai resursu izmantošanai, norādīts vadības ziņojumā.

2017.gadā "New Rosme" strādāja ar 5,188 miljonu eiro apgrozījumu un guva 606 178 eiro peļņu.

SIA "New Rosme" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 920 706 eiro. "New Rosmes" vienīgā īpašniece ir Zviedrijas holdingkompānija "Swegmark Invest AB".