Nebanku kreditētājs "VIA SMS group" plāno jaunemitētās obligācijas iekļaut "First North" parāda vērtspapīru sarakstā

Rīga, 8.maijs, LETA. Nebanku kreditētājs "VIA SMS group" plāno jaunemitētās obligācijas iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvā tirgus "First North" parāda vērtspapīru sarakstā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Kompānijā informēja, ka "VIA SMS group" iegrāmatojusi jaunu nenodrošināto obligāciju emisiju slēgta piedāvājuma veidā un piedāvā esošo obligāciju īpašniekiem apmainīt obligācijas. Emisijas ietvaros obligācijas ir plānots piedāvāt ierobežotam ieguldītāju lokam ar kopējo emisijas apmēru līdz 10 miljoniem eiro ar gada procentu likmi 10% apmērā un dzēšanas datumu 2022.gada 22.maijā.

Emisijā piesaistītie līdzekļi tiks izlietoti esošo obligāciju refinansēšanai un citām uzņēmējdarbības attīstības vajadzībām, informēja kompānijā, piebilstot, ka minimālais investīciju apmērs katram potenciālajam ieguldītājam ir vismaz 100 000 eiro.

"Ņemot vērā, ka esošās obligācijas tiks dzēstas 2019.gada 27.maijā, "VIA SMS group" piedāvā esošajiem investoriem turpināt ieguldījumus kompānijas emitētajos vērtspapīros. Paralēli parakstīšanās periodam esošajiem obligāciju īpašniekiem, kuriem pieder obligācijas ar nominālvērtību vismaz 100 000 eiro, ir iespēja apmainīt esošās obligācijas pret jaunajām obligācijām. Apmaiņas koeficients - piešķirto jauno obligāciju apmērs pret esošo obligāciju apjomu - ir 1:1, attiecīgi, viena esošā obligācija ar nominālvērtību viens tūkstotis eiro tiks apmainīta pret jauno obligāciju ar nominālvērtību viens tūkstotis eiro," klāstīja kompānijā.

Ņemot vērā, ka obligāciju apmaiņas datums noteikts 2019.gada 22.maijs, kas ir termiņš pēc esošo obligacionāru saraksta fiksēšanas datuma, esošo obligāciju īpašnieki, kuri veiks obligāciju apmaiņu, saņems pēdējo kuponu par obligācijām 2019.gada 27.maijā. Visi pārējie esošie obligacionāri, kas nevēlas veikt vai nekvalificējas obligāciju apmaiņai 100 000 eiro minimālā ieguldījuma apmēra nosacījuma dēļ, saņems gan pamatsummas atmaksu, gan kupona maksājumu 2019.gada 27.maijā.

Lai pieteiktos apmaiņai, esošo obligāciju īpašniekiem līdz 2019.gada 20.maija plkst.17 jāvēršas obligāciju turētājbankā un jāiesniedz attiecīgs apmaiņas rīkojums.

Jau vēstīts, ka kopš 2016.gada augusta biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā ir iekļautas 6105 "VIA SMS group" obligācijas, kuru nominālvērtība ir 1000 eiro. Minētās obligācijas tiks dzēstas šogad maija beigās.

"VIA SMS group" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 25,387 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,1 reizi un sasniedza 2,769 miljonus eiro. Grupas neto kredītportfelis 2018.gada 31.decembrī bija 22,983 miljonu eiro apmērā, kas ir par 27% vairāk nekā gadu iepriekš.

"VIA SMS group" izveidota 2007.gadā. Kompānijas īpašnieki ir Georgijs Krasovickis (49%), Deniss Šerstjukovs (31%) un SIA "Financial Investment" (20)%, kuras īpašnieki, pēc "Firmas.lv" datiem, savukārt ir Šerstjukovs (60%) un Andris Riekstiņš (40%).