"Maxima Latvija" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Justs Rjauba

Rīga, 7.maijs, LETA. Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" padomes priekšsēdētāja amatā iecelts veikalu "Maxima" tīkla pārvaldītāja "Maxima Grupe" valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Justs Rjauba (Justas Riauba), liecina "Firmas.lv" informācija.

Iepriekš "Maxima Latvija" padomes priekšsēdētājs bija Daļus Misjūns (Dalius Misiūnas), bet līdz jaunā padomes priekšsēdētāja iecelšanai amata pienākumus pildīja padomes priekšsēdētāja vietnieks Jevgēnijs Filonovs.

"Maxima Latvija" padomē darbu turpina arī Vilijs Rimkus un Vitālijs Rakovskis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šogad 9.aprīlī Misjūnu "Maxima Grupe" ģenerāldirektora un valdes priekšsēdētāja amatā nomainīja Rjauba.

Kompānijā skaidroja, ka lēmums nomainīt holdinga vadītāju tika pieņemts pēc pušu vienošanās, izraisoties domstarpībām ar Nerijus Numaviča kontrolēto "Maxima Grupe" mātesuzņēmumu "Vilniaus prekyba" par turpmāko darbības attīstību.

Rjauba kopš 2013.gada strādājis "Maxima grupe" uzņēmumos, kas atbild par investīcijām, bet līdz tam koordinēja Numaviča ģimenes biroja kompānijas "Metodika B.V." biznesa attīstības projektus.

"Maxima grupe" pārvalda veikalu tīklus "Maxima" Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, "Stokrotka" Polijā un "T-Market" Bulgārijā, kā arī pārtikas e-tirdzniecības platformu "Barbora", kas darbojas Baltijas valstīs.

"Maxima Latvija" apgrozījums 2017.gadā bija 723,054 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 93,9%, sasniedzot 23,224 miljonus eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V". Uzņēmuma veikalu tīklu veido četru formātu 165 tirdzniecības vietas - septiņi "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 129 "Maxima X" un pieci "MaximaExpress".