Ar "ABLV Bank" saistītā "AmberBirch" saplākšņa ražotnes būvniecībā plāno ieguldīt 8,76 miljonus eiro

Rīga, 3.maijs, LETA. Ar likvidējamo "ABLV Bank" saistītais saplākšņa ražotājs "AmberBirch" plāno ieguldīt 8,76 miljonus eiro saplākšņa ražotnes būvniecībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursa tehniskajā specifikācijā teikts, ka tā uzvarētājam būs jāizstrādā "AmberBirch" ražošanai nepieciešamo telpu būvprojekts, jāveic būvniecība un autoruzraudzība. Paredzēts, ka ražošanas ēkas kopējā platība būs 18 728 kvadrātmetri.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2021.gada 30.septembrim "RSV lidlauks", Krustpils pagastā, Krustpils novadā, piesaistot finansējumu pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā.

Pretendentiem piedāvājumi iepirkumu konkursā ir jāiesniedz līdz šā gada 31.jūlijam, plkst.17.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka valdība 2018.gada 11.decembrī atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu "AmberBirch" par investīciju projektu piešķirt uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 6,6 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma sākotnējās ilgtermiņa ieguldījumu attiecināmās izmaksas veidoja 26,45 miljonus eiro, tādējādi "AmberBirch" tika piemērota UIN atlaide 25% apmērā no sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas, bet ne vairāk kā 6,6 miljoni eiro.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "AmberBirch" reģistrēta 2016.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Pirmajā darbības gadā, kas ilga no 2016.gada 22.septembra līdz 2017.gada 31.decembrim, "AmberBirch" ieņēmumus neguva, bet tās zaudējumi bija 36 222 eiro apmērā.

"AmberBirch" vienīgā īpašniece ir ar "ABLV Bank" saistītā AS "AmberStone Group", taču "AmberBirch" patiesais labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir "ABLV Bank" līdzīpašnieks Ernests Bernis.

"AmberStone Group" ir 2013.gadā dibināta holdingkompānija, kura pārvalda meitaskompānijas un asociētās sabiedrības dažādās nozarēs. "AmberStone Group" ir 104 akcionāri, no kuriem lielākais akcionārs ir "ABLV Bank", kurai pieder 24,28% holdingkompānijas akciju.