Veiktas izmaiņas "Rīgas dzirnavnieka" valdes sastāvā

Rīga, 29.apr., LETA. Veiktas izmaiņas graudu pārstrādes uzņēmuma "Rīgas dzirnavnieks" valdes sastāvā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Tostarp "Rīgas dzirnavnieks" valdē iecelta kompānijas direktore Anita Skudra, kā arī "Baltic Mill" grupas, kurā ietilpst "Rīgas dzirnavnieks", iepirkumu vadītājs Arvīds Noreika. "Rīgas dzirnavnieka" valdē darbu turpina tās priekšsēdētājs Roberts Beržinsks (Robertas Beržinskas) un līdzšinējie valdes locekļi - Andrejs Cedrons (Andrejus Cedronas) un Žilvinas Pakeltis (Žilvinas Pakeltis).

Skudra atzīmēja, ka izveidotā valde būs spēcīga komanda, kas jau līdz šim ir sastrādājusies un īstenojusi nozīmīgus uzņēmuma attīstības projektus.

Kompānijā arī norādīja, ka "Rīgas dzirnavnieks" turpinās palielināt ražošanas apmērus un uzlabot loģistikas efektivitāti, ieviešot LEAN uzņēmējdarbības vadības modeli. Tāpat uzņēmums veidos ciešākas attiecības ar partneriem, kopīgi izmantojot piegādes ķēdē ieviesto uzlabojumu radītās priekšrocības.

Tādējādi, pēc "Firmas.lv" datiem, darbu "Rīgas dzirnavnieka" valdē atstājuši Martīns Česnavičs (Martynas Česnavičius) un Ramūns Vīgints Gaiļus (Ramūnas Vygintas Gailius).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rīgas dzirnavnieks" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,73 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 258 344 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. ''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas uzņēmuma.