"Tet" grupas apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis par 6%

Rīga, 25.apr., LETA. Telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" (iepriekš "Lattelecom") grupas apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 50,6 miljoni eiro, kas ir par 6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tostarp straujākā izaugsme bijusi grupas jaunajiem darbības virzieniem - datu centru un drošības risinājumu pakalpojumiem, "Tet" piedāvātājiem elektrības pakalpojumiem, kā arī būvniecības biznesam.

Vienlaikus "Tet" grupas ieņēmumi no televīzijas pakalpojumiem auguši par 3%, pamatā pateicoties lietotnes "Shortcut" izaugsmei.

Kompānijā arī informēja, ka "Tet" elektroenerģijas pakalpojumu apgrozījums audzis vairāk nekā divas reizes, par 59% audzis apgrozījums informācijas tehnoloģiju (IT) drošības risinājumiem, bet datu centru biznesā bijis pieaugums par 12%, uzņēmumiem pamazām apgūstot mākoņpakalpojumu iespējas, tostarp apmēram 70% no datu centra biznesa veidoja eksports. Savukārt grupas uzņēmuma "Citrus Solutions" būvniecības apgrozījums audzis par 28%.

"Šis uzņēmumam būs aizraujošs gads jaunajā "Tet" veidolā, radot jaunus risinājumus klientu ērtībai un uzsākot digitālo transformāciju ārējo un iekšējo procesu pilnveidei. Apgriezienus uzņem gan jaunās biznesa līnijas, gan panākumi eksporta tirgos, piemēram, datu centru un GDPR konsultāciju bizness Ukrainā, optiskā tīkla izbūve Vācijā, apliecinot zīmola maiņas stratēģiju," teica "Tet" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

2018.gadā "Tet" koncerna apgrozījums bija 211,943 miljoni eiro, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 2,5% un bija 41,778 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Tet" pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.