Degvielas tirgotāja "Virši-A" provizoriskais apgrozījums pērn pieauga par 21,5%

Rīga, 17.apr., LETA. Degvielas tirgotāja "Virši-A" provizoriskais apgrozījums pērn sasniedza vairāk nekā 180 miljonus eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa veidoja 3,8 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Virši-A" sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Kresa.

Vienlaikus nodokļos uzņēmums samaksāja 30 miljonus eiro.

Pērn "Virši-A" pārdotais uzņēmuma degvielas apjoms mazumtirdzniecībā pieauga par 8,8%, bet preču mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 24,3%.

Tāpat Kresa atzīmēja, ka pērn "Virši-A" tīklu veidoja 56 degvielas uzpildes stacijas (DUS). Gada laikā tika atvērta jauna stacija Rīgā - DUS "Rumbula", kā arī veikta 14 DUS modernizācija un renovācija.

Viņa papildināja, ka 2018.gadā par 10% pieaudzis darbinieku skaits un "Virši-A" komandā strādāja 489 darbinieki.

2019.gadā "Virši-A" plāno atvērt līdz septiņām jaunām DUS. Tāpat tiek plānots veikt būtiskas investīcijas esošo staciju modernizācijā. Ņemot vērā mūsdienu tendences, uzņēmums šī gada laikā plāno veikt vizuālās identitātes atsvaidzināšanu. Atsvaidzinātā zīmola identitāte pakāpeniski tiks ieviesta visās esošajās un no jauna atvērtajās DUS, vizuālajos materiālos, kā arī ieviesta modes dizaineres Natālijas Jansones radītajā "Virši-A" darbinieku darba apģērba līnijā.

"Virši-A" dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 148,438 miljoni eiro un peļņa - 3,109 miljoni eiro.