Dārza un meža tehnikas centra "Sils" apgrozījums pērn pieaudzis par 1,7%

Rīga, 15.apr., LETA. Dārza un meža tehnikas centrs "Sils" pagājušajā gadā strādāja ar 7,396 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 41,2% - līdz 159 129 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā netika sasniegts cerētais apgrozījuma pieaugums nepiemērotu laika apstākļu - lielā sausuma - dēļ. Kompānijas darbība ir cieši saistīta ar zālāju kopšanu un meža darbiem, kas ir lielā mērā atkarīgi no laika apstākļiem.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka 2018.gadā dārza un meža tehnikas centrs "Sils" pētīja situāciju kaimiņvalstīs - Lietuvas un Igaunijas tirgos, lai varētu palielināt tirdzniecības apmērus. Kompānija investēja līdzekļus arī jaunas elektroniskās sistēmas izveidē, kas atvieglo klientu apkalpošanas centru darbu. Tāpat dārza un meža tehnikas centrs "Sils" sāka darbu pie e-komercijas tirdzniecības sistēmas izstrādes, lai šogad varētu sākt darbību šajā jomā.

Pērn kompānija papildus līdzšinējiem astoņiem veikaliem atvēra vēl vienu veikalu - Jelgavā, kurā pārdošanas apmērs sasniedza 3,3% no kompānijas kopējā preču pārdošanas apmēra.

2019.gadā dārza un meža tehnikas centrs "Sils" plāno paplašināt tirdzniecības tīklu, atverot vēl vienu veikalu Latgales reģionā, kā arī pabeigt darbu pie internetveikala izveides, lai tas varētu pilnvērtīgi darboties kā atsevišķa struktūrvienība.

Dārza un meža tehnikas centra "Sils" apgrozījums 2017.gadā bija 7,275 miljoni eiro un peļņa bija 270 527 eiro.

Dārza un meža tehnikas centrs "Sils" ir reģistrēts 2016.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Anita Apine.