Dārzeņu audzētāja "Rītausma" apgrozījums pērn pieauga par 13,4%

Rīga, 15.apr., LETA. Dārzeņu audzētājs SIA "Rītausma" pagājušajā gadā strādāja ar 2,526 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 7941 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Rītausma" 2018.gadā turpināja stabili darboties dārzeņu audzēšanā segtajās platībās.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Rītausmas" apgrozījuma pieaugumu pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu sekmēja salātu realizācijas ieņēmumu palielināšanās 2,8 reizes. Vienlaikus realizēto salātu podiņos skaits samazinājās par 45,5 tūkstošiem vienību, bet gurķu realizācija samazinājās par 3,2 tonnām.

"Rītausmas" vadība arī atzīmē - neraugoties uz to, ka sezonas sākumā tehnoloģisku apsvērumu dēļ kompānija zaudēja daļu gurķu stādu, ieņēmumi no to realizācijas palielinājās par 191 100 eiro, savukārt ieņēmumi no tomātu realizācijas palielinājās par 88 300 eiro, realizācijas apmēram pieaugot par 162,2 tonnām.

Pērn kompānija ekspluatācijā nodeva divus dziļurbumus un turpināja uzstādīt recirkulācijas sistēmas un oglekļa dioksīda sistēmas un ūdens attīrīšanas iekārtas.

Šogad "Rītausma" plāno nomainīt un uzstādīt jaunus ēnošanas ekrānus un papildus siltumekrānus, kas palīdzēs efektīvāk izmantot energoresursus un sekmēs energoefektivitātes pasākumu ievērošanu. Tāpat kompānija turpinās darbu pie iesāktajiem pētniecības projektiem ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, izmantojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstu.

2017.gadā "Rītausma" strādāja ar 2,228 miljonu eiro apgrozījumu un 65 674 eiro zaudējumiem.

Kompānija "Rītausma" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 639 000 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Lāsma Bekina.