"Ripo fabrikas" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās par 0,5%

Rīga, 12.apr., LETA. Interjera preču ražotājs un tirgotājs SIA "Ripo fabrika" pagājušajā gadā strādāja ar 3,67 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% mazāk nekā 2017.gadā, un cieta zaudējumus 407 909 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Ripo fabrikas" pagājušā gada finanšu rezultātus ietekmēja izejmateriālu cenu kāpums, palielinot preču pašizmaksu. Kompānija arī norakstīja neejošos un nelikvīdos pārdošanai turētos ilgtermiņa ieguldījumus.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka 2018.gada janvāra beigās uzņēmums sāka darbu jaunās ražošanas un biroja telpās, kas būtiski ietekmēja pirmā ceturkšņa rezultātus.

Uzņēmums turpmāk plāno paplašināt realizāciju ārējos tirgos, iegūstot jaunus sadarbības partnerus, kā arī nostiprināt darbību esošajos tirgus.

2017.gadā "Ripo fabrika" strādāja ar 3,688 miljonu eiro apgrozījumu un 140 718 eiro peļņu.

"Ripo fabrika" ir reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. "Ripo fabrikas" īpašnieki vienādās daļās ir Elvis Sakārnis, Ēvija Arente, Uģis Arents un Guntars Sembergs. Uzņēmums ražo un tirgo interjera preces - mēbeles, iebūvētos skapjus, bīdāmās durvis, alumīnija, metāla un pilnstikla margas, betona iestiklojumu, vārtus, insektu sietus, ruļļu slēģus, saules žalūzijas, jumtu segumus, ķieģeļflīzes un ārsienu veidņus.