"airBaltic" ieķīlājusi tai piederošās "Air Baltic Training" kapitāldaļas

Rīga, 11.apr., LETA. Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ieķīlājusi meitasuzņēmuma SIA "Air Baltic Training", kas sniedz aviācijas apmācību pakalpojumus, kapitāldaļas, liecina "Lursoft" informācija.

"airBaltic" par labu "Swedbank" ieķīlājusi visas tai piederošās 2845 "Air Baltic Training" kapitāldaļas, nodrošinot prasījumus 5,6 miljonu eiro apmērā, kas izriet no kredītlīnijas līguma.

Jaunā komercķīla reģistrēta trešdien, 10.aprīlī.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

Savukārt "Air Baltic Training" apgrozījums 2018.gadā pieauga par 14,2% un bija 3,447 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa samazinājās 5,5 reizes un bija 47 438 eiro, liecina "Firmas.lv".

"Air Baltic Training" reģistrēta 2010.gadā, un tās pamatdarbība ir dažādu ar aviāciju saistītu apmācību sniegšana. Uzņēmums sniedz apmācības aviokompānijām un dažādiem ar aviācijas nozari saistītiem uzņēmumiem, kā arī fiziskām personām. "Air Baltic Training" pamatkapitāls ir 2845 eiro apmērā un "airBaltic" ir tās vienīgā īpašniece.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus arī no Tallinas un Viļņas.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.