"Latgales piena" apgrozījums pērn saruka par 4,9%

Rīga, 27.marts, LETA. Piena pārstrādes uzņēmuma "Preiļu siers" meitasuzņēmuma AS "Latgales piens" apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,53 miljoni eiro, kas ir par 4,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 26,2% un sasniedza 288 930 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vienlaikus uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Latgales piena" darbība 2018.gadā bija veiksmīga.

Kompānijas vadība atzīmē, ka "Latgales piena" darbību ietekmēja veiktās mārketinga un reklāmas kampaņas klientu piesaistīšanas jomā, kā arī ieguldītie līdzekļi ražošanas iekārtu modernizācijā pērn un iepriekšējos gados, iegādājoties jaunas ražošanas un fasēšanas iekārtas, kā arī optimizējot ražošanas procesu un samazinot produkcijas ražošanas izmaksas.

"Latgales piena" vadība arī norāda, ka kompānija neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Viens no galvenajiem mērķiem uzņēmuma attīstībā ir uzlabot un pilnveidot iekšējos vadības un kontroles procesus. Kompānija lielu vērību plāno veltīt arī darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.

2017.gadā "Latgales piens" strādāja ar 11,074 miljonu eiro apgrozījumu un 228 919 eiro peļņu.

Kompānija "Latgales piens" ir reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 640 292 eiro. "Latgales piens" ir piena pārstrādātāja "Preiļu siers" meitasuzņēmums.