"Enefit" trīs nedēļu laikā noslēdzis 1200 līgumus par elektroenerģijas piegādi mājsaimniecībām

Rīga, 25.marts, LETA. Elektroenerģijas tirgotājs "Enefit" trīs nedēļu laikā noslēdzis vairāk nekā 1200 līgumus par elektroenerģijas piegādi Latvijas mājsaimniecībām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Enefit" elektroenerģijas tirgošanu mājsaimniecībām sāka 5.martā. Pašlaik "Enefit" nodrošina elektroenerģiju jau vairāk nekā 1200 mājsaimniecību. Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka liela interese vērojama par saules paneļu uzstādīšanu, kas skaidrojams ar aizvien pieaugošo zaļās enerģijas risinājumu popularitāti.

Elektroenerģijas tirgotājs mājsaimniecību segmentā piedāvā divus produktus - "Dinamisko" un "Fiksēto". Gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 73% klientu izvēlējušies fiksētu elektroenerģijas cenu. Katrs ceturtais "Enefit" mājsaimniecību segmenta klients pakalpojuma saņemšanai pieteicies internetā. "Enefit" pakalpojumus vienlīdz lielā īpatsvarā izvēlas gan dzīvokļu, gan privātmāju iemītnieki.

"Esam pārliecinājušies, ka Latvijas elektroenerģijas tirgus ir gana aktīvs, ja klientam ir labas izvēles iespējas. Līdzās elektroenerģijas iegādei mūsu klienti novērtē iespēju izvēlēties dažādus papildu pakalpojumus. Liela interese ir par saules paneļu uzstādīšanu, apliecinot, ka patērētāji domā mūsdienīgi un progresīvi un ir gatavi ražot paši savu, apkārtējai videi draudzīgu enerģiju. Kopš ienākšanas mājsaimniecību tirgū interesi par saules enerģijas paneļu uzstādīšanu pieteikušas vairāk nekā 70 mājsaimniecības," norādīja "Enefit" Mājsaimniecību segmenta vadītājs Mārtiņš Vancāns.

"Enefit" turpinās darbu pie mājsaimniecībām paredzēto produktu attīstības, ieviešot jaunus tehniskos pakalpojumus un energoefektivitātes risinājumus, papildus tam izstrādājot arī dabasgāzes iegādes piedāvājumu. Tādējādi ilgtermiņa perspektīvā "Enefit" plāno apkalpot 10% no visām Latvijas mājsaimniecībām.

Kā ziņots, "Enefit" 5.martā sāka elektroenerģijas tirdzniecību mājsaimniecībām, piedāvājot divus produktus - "Dinamiskais" un "Fiksētais". Abiem produktiem ir noteikta vienāda apkalpošanas maksa - divu eiro apmērā. Savukārt patērētā elektrība tiek pārdota par vairumtirgus cenām, bez pievienota uzcenojuma par katru patērēto kilovatstundu, tādējādi nodrošinot, ka "Enefit" nav ieinteresēta lielākā klienta enerģijas patēriņā, iepriekš skaidroja Vancāns. Vienīgā atšķirība, ka izvēloties "Dinamisko" produktu, elektrības cena mainīsies, sekojot biržas svārstībām, bet , izvēloties "Fiksēto" produktu, elektrības cena tiks noteikta nemainīga uz visu līguma periodu, atbilstoši tā brīža aktuālajām nākotnes cenām vairumtirgū. "Enefit" piedāvājumā neietver nekāda veida līgumsodu vai citas papildu izmaksas.

"Enefit" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7,484 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 46,325 miljoni eiro, bet peļņa - 1,079 miljoni eiro.

"Enefit" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Eesti Energia Aktsiaselts".