Cūku audzētāja "Baltic Pork" apgrozījums pērn sarucis par 18,1%

Rīga, 21.marts, LETA. Cūku audzēšanas uzņēmuma "Baltic Pork" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 5,445 miljoni eiro, kas ir par 18,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 250 645 eiro, pretēji 1,218 miljonu eiro peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka pērn tāpat kā iepriekšējos gados cūku audzēšanas biznesu ietekmēja Āfrikas cūku mēris un ar to saistītie eksporta un dzīvnieku pārvietošanas ierobežojumi. Mainīgie tirgus apstākļi ietekmēja uzņēmuma apgrozījumu. Vidējās cūku pārdošanas cenas pērn kritušās par 20-25%, savukārt barības - graudu - cenas pieaugušas par 25%, tādēļ ciesti zaudējumi.

Koncerna mātesuzņēmums šogad turpinās attīstīt ražošanu, investējot dzīvnieku turēšanas telpu paplašināšanā un jaunu telpu būvniecībā. Pērn kompānija uzsāka kompleksa rekonstrukciju, tajā skaitā jaunu ēku celtniecību, izvēloties labākās pieejamās tehnoloģijas ražošanas procesam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Baltic Pork" 2017.gadā strādāja ar 6,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 35,2% - līdz 1,218 miljoniem eiro.

"Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,505 miljoni eiro. "Baltic Pork" pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam "International Pork Investment".