"Latvijas energoceltnieks" kļūst par 100% "Skonto" grupai piederošu uzņēmumu

Rīga, 15.marts, LETA. Noslēdzoties uzņēmuma kapitāla daļu iegādei, būvfirma SIA "Latvijas energoceltnieks" ir kļuvusi par 100% "Skonto" grupai piederošu uzņēmumu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Darījuma ietvaros uzņēmējam Guntim Rāvim piederošs uzņēmums no mazākuma akcionāriem iegādājās 36,9% akciju. Lēmums atpirkt akcijas ir saistīts ar biznesa stratēģijas maiņu, daudz mērķtiecīgāk nostiprinot uzņēmuma pozīcijas ārvalstu tirgos.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Energo holdings", kura vienīgais īpašnieks pastarpināti ir Rāvis.

"Pirms gada par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts Marti Antero Kohtanens, kuram ir ievērojama pieredze enerģētikas un telekomunikāciju jomā dažādos projektos Eiropā. Uzņēmuma vidēja termiņa attīstības mērķis ir nostiprināt "Latvijas energoceltnieka" pozīcijas ārvalstu tirgos," norādīja "Skonto" grupas uzņēmumu īpašnieks Rāvis.

Saskaņā ar operatīvajiem datiem "Latvijas energoceltnieks" 2018.gadu noslēdza ar 57 miljonu eiro apgrozījumu, uzrādot izaugsmi 7,4% apmērā pret iepriekšējo gadu. Darba spēka nodokļos valsts budžetā uzņēmums pārskata periodā veica maksājums četru miljonu eiro apmērā.

"Latvijas energoceltnieks" 2017.gadā strādāja ar 53,069 miljonu eiro apgrozījumu un guva 76 663 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Latvijas energoceltnieks" ir viens no Latvijas lielākajiem būvniecības uzņēmumiem ar ievērojamu pieredzi celtniecības, enerģētikas, sakaru sistēmu un tīklu montāžas, kā arī infrastruktūras izbūves jomās. Uzņēmumā šobrīd strādā jau vairāk nekā 550 darbinieki. Uzņēmums savus pakalpojumus sniedz gan Latvijā, gan ārvalstīs. Nozīmīgākie ārvalstu tirgi šobrīd ir Skandināvijas valstis un Vācija.