"Liepājas kafijas fabrikas" apgrozījums pērn pieauga par 4,9%

Rīga, 12.marts, LETA. Kafijas ražotāja "Liepājas kafijas fabrika" pagājušajā gadā strādāja ar 1,968 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 264 789 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Liepājas kafijas fabrikas" ieņēmumi vietējā tirgū 2018.gadā veidoja 33%, bet eksportā - 67% no kopējā apgrozījuma, tostarp galvenais eksporta tirgus bija Ukraina.

Kompānijas vadība norāda, ka šogad "Liepājas kafijas fabrika" plāno turpināt ražot šķīstošo un arī malto kafiju. Tāpat plānots meklēt jaunus sadarbības partnerus un jaunus produkcijas realizācijas tirgus.

Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka arī turpmāk "Liepājas kafijas fabrikas" prioritātes būs ražošanas izmaksu kontrole, optimizācija un ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Jau ziņots, ka 2017.gadā "Liepājas kafijas fabrika" strādāja ar 1,875 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās 5,7 reizes - līdz 16 924 eiro.

"Liepājas kafijas fabrika" ir reģistrēta 2001.gadā, atdalot uzņēmumu no "Liepājas cukurfabrikas". Kompānijas pamatkapitāls ir 3,337 miljoni eiro. "Liepājas kafijas fabrika" pieder Nīderlandes uzņēmumam "Nedinvestment B.V." (84,04%) un Ukrainas-Anglijas kopuzņēmumam "Galka LTD" (15,96%), taču patiesā labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir trīs Ukrainas pilsoņi.