"Sabiedrība Mārupe" reģistrējusi jaunu komercķīlu ar 647 000 eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu

Rīga, 25.febr., LETA. Dārzeņu audzētājs SIA "Sabiedrība Mārupe" reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 647 000 eiro, liecina informācija "Lursoft" informācija.

Kompānija par labu bankai "Citadele" ir ieķīlājusi visu mantu. "Sabiedrība Mārupe" ir komercķīlas devēja, savukārt parādnieks ir tā saistītais uzņēmums SIA "Zaļā dārzniecība". Abu uzņēmumu lielākie dalībnieki ir četras privātpersonas - Helmuts Balderis-Sildedzis un Anita Baldere-Sildedze, Kaspars Brunovskis un Kristīne Brunovaska-Marinaki.

Komercķīla ir reģistrēta piektdien, 22.februārī.

Pēc "Lursoft" vēstītā, "Sabiedrībai Mārupe" šobrīd ir aktuālas 15 komercķīlas, savukārt kompānijai "Zaļā dārzniecība" ir aktuālas astoņas komercķīlas.

Jau ziņots, ka "Sabiedrība Mārupe" 2017.gadā strādāja ar 5,837 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,7% mazāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija guva peļņu 58 675 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija "Sabiedrība Mārupe" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,656 miljoni eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir lauksaimniecības produkcijas ražošana un tirdzniecība, kā arī ar lauksaimniecību saistīto pakalpojumu nodrošināšana. Uzņēmums pieder vairākām privātpersonām.

Savukārt dārzeņu audzēšanas uzņēmums "Zaļā dārzniecība" reģistrēta 2003.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. 2017.gadā kompānijas apgrozījums bija 2,595 miljoni eiro, bet peļņa - 15 555 eiro.