Audiotehnoloģiju uzņēmums "Sonarworks" sadarbosies ar studijas skaņas tehnoloģiju ražotāju "Adam Audio"

Rīga, 25.febr., LETA. Latvijas audiotehnoloģiju uzņēmums "Sonarworks" sāks sadarbību ar vienu no pasaules nozīmīgākajiem studijas skaņas tehnoloģiju ražotājiem Vācijas "Adam Audio", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kompānijā norādīja, ka "Sonarworks" izstrādātā tehnoloģija ļaus "Adam Audio" ražotajām studijas skandām novērst nepilnības, kādas skanējumam piešķir telpu akustika.

"Plānojam, ka šis būs būtisks izrāviens pasaules tirgū un svarīgs solis ceļā uz to, lai "Sonarworks" kļūtu par jauno skaņas standartu skaņu industrijā. Tradīcijām bagātais Vācijas uzņēmums ir noticējis tam, ka patiess progress ir atrodams sadarbībā starp inovatīvām digitālajām tehnoloģijām un pamatīgām zināšanām skandu inženierijā, kas piemīt "Adam Audio"," sacīja "Sonarworks" līdzdibinātājs Mārtiņš Popelis.

Savukārt "Adam Audio" ģenerāldirektors Kristians Hellingers atzīmēja, ka ikviens kompānijas klients ir saskāries ar ierobežojumiem, ko viņu studijas monitoriem uzliek telpas akustika, ko parasti labot ir ārkārtīgi dārgi un laikietilpīgi. "Pateicoties sadarbībai ar "Sonarworks", mūsu klienti visā pasaulē varēs izbaudīt "Adam Audio" skandu kvalitāti, neuztraucoties par telpas akustikas trūkumiem," viņš teica.

"Sonarworks" radītie produkti veic skaņas korekciju skaļruņu stereosistēmām vairāk nekā 30 000 studijās visā pasaulē, kā arī austiņām, tādējādi panākot, ka tās atskaņo mūziku bez tonālajiem traucējumiem. Kompānija guvusi atzinību pateicoties diviem inovatīviem skanējuma korekcijas risinājumiem - "Sonarworks Reference 4" mūzikas radītājiem un "Sonarworks True-Fi" mūzikas mīļotājiem.

2017.gadā "Sonarworks" apgrozījums bija 1,468 miljoni eiro, bet zaudējumi - 216 736 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija "Sonarworks" reģistrēta 2012.gadā un atrodas Rīgā, apvienojot gandrīz 50 tehnoloģiju un skaņas profesionāļu no piecām valstīm.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 30,66% "Sonarworks" kapitāldaļu pieder "KS AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund", pa 17,16% pieder Popelim un Helmutam Bēmam, 14,3% - SIA "Proks Capital", 8,78% - "KS AIF Imprimatur Capital Seed Fund", bet atlikušās kapitāldaļas pieder vēl sešiem dalībniekiem.

Savukārt "Adam Audio" ir viens no vadošajiem pasaules skaņas tehnoloģiju ražotājiem, kas dibināts 1999.gadā Vācijā. "Adam Audio" tīkls aptver 75 valstis, bet tā galvenais birojs atrodas Berlīnē ar pārstāvniecībām ASV, Apvienotajā Karalistē un Ķīnā.