Latvijas uzņēmums Taškentā būvēs transporta un loģistikas centru

Taškenta, 19.febr., LETA. Latvijas loģistikas un transporta uzņēmums "SV Gulbis" parakstījis divpusēju memorandu ar Uzbekistānas dzelzceļa kompāniju "Temir Yollari" par kopuzņēmuma dibināšanu, kas būvēs modernu transporta un loģistikas centru Taškentā, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstnieks Uzbekistānā Mihails Popkovs.

Kopuzņēmuma nosaukums būs "Uztemiryulkonteyner".

Paredzēts, ka loģistikas centrs aizņems 16 hektāru lielu teritoriju, no kuriem 20 000 kvadrātmetru būs konteineru termināls un vēl 25 000 kvadrātmetru – slēgtas noliktavu telpas. Noliktavās plānota automātiskā noliktavu vadības sistēma. Tehnoloģiskais aprīkojums tiks importēts no Zviedrijas un Vācijas.

Centrs piedāvās dzelzceļa kravu šķirošanas pakalpojumus, kravu pārkraušanas un uzglabāšanas pakalpojumus, kā arī reģistrācijas un marķēšanas pakalpojumus.

Loģistikas centrs plāno apkalpot līdz pat trīs miljoniem tonnu kravu gadā, un tas nodrošinās ap 350 jaunu darba vietu.

Loģistikas centra nodošana ekspluatācijā paredzēta 2019.gada beigās.

"SV Gulbis" ir Vjačeslavam Novikovam piederoša transporta un loģistikas kompānija, kas dibināta 1999.gadā. 2016.gadā uzņēmums apgrozīja 4,07 miljonus eiro un nopelnīja 110 000 eiro, bet 2017.gadā apgrozījums bija 1,57 miljoni eiro un peļņa – 7000 eiro, liecina "firmas.lv" informācija.

2017. gadā Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījums ar Uzbekistānu bija 127 miljoni eiro, kas ierindoja Uzbekistānu 32. vietā starp Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem. Kopējais preču un pakalpojumu eksports uz Uzbekistānu bija 102 miljoni eiro, savukārt imports – 25,1 miljons eiro. Tirdzniecības bilance ar Uzbekistānu bija pozitīva – 76,9 miljoni eiro. 2017. gada beigās Uzbekistānas uzkrātās tiešās investīcijas Latvija bija 32 miljoni eiro, savukārt Latvijas uzkrātās tiešās investīcijas Uzbekistānā – divi miljoni eiro, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apkopotā informācija.