Būvmaisījumu ražotāja "Sakret Holdings" apgrozījums pērn pieaudzis par 10%

Rīga, 13.febr., LETA. Būvmaisījumu ražotājs AS "Sakret Holdings" 2018.gadu noslēdzis ar 21,3 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% lielāks nekā 2017.gadā, bet, pēc neauditētajiem datiem, 2018.gadā "Sakret Holdings" peļņa bija 0,4 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lielākais pieaugums bijis Latvijas tirgū, kur apgrozījums paaugstinājies par 16%, otrs lielākais - Igaunijas tirgū, kur apgrozījuma apjoms kļuvis lielāks par 15%.

"Lielā mērā apgrozījuma pieaugums panākts, pateicoties tam, ka ekonomika un tai skaitā būvniecības nozare Latvijā atkal piedzīvo attīstību. Tāpat būtiska ietekme bijusi finanšu institūcijas "Altum" uzsāktajai mājokļu siltināšanas programmai - būvdarbi atsākās tik strauji, ka rezultātā sezonas sākumā būvnieki piedzīvoja pat atsevišķu siltumizolācijas materiālu, to skaitā minerālvates trūkumu, jo piegādātāju jaudas nepietika tās saražošanai Latvijas mājokļu vajadzībām," skaidroja "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

Viņš piebilda, ka visā Baltijā betona un mūrjavas pieprasījums ir pieaudzis par 14%, kas liecina par vispārēju būvniecības pieaugumu. Šie pamatbūvniecības materiāli ir iekustinājuši arī turpmāko apdares materiālu patēriņu, norādīja Vanags.

"Sakret Holdings" uzņēmumu apgrozījums 2017.gadā, salīdzinot ar 2016.gadu, auga par aptuveni 9%, sasniedzot 19,3 miljonus eiro.

"Sakret Holdings" ar četrām rūpnīcām ir lielākais sauso būvniecības materiālu ražotājs Baltijā. "Sakret Holdings" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums un tā sastāvā ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

"Sakret Holdings" Latvijas uzņēmums SIA "Sakret" 2017.gadā strādāja ar 7,409 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 476 047 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.