Atļauj rīkot mītiņu Daugavpils domes atlaišanas un ārkārtas vēlēšanu atbalstam

Rīga, 11.febr., LETA. Daugavpils dome ir saskaņojusi mītiņa rīkošanu 18.februārī domes atlaišanas un ārkārtas vēlēšanu atbalstam, noskaidroja aģentūra LETA.

Pieteikums rīkot mītiņu domē ir izskatīts un pieņemts zināšanai, informēja domes preses sekretāre Līga Korsaka. Mītiņa rīkotāji aplēsuši, ka tajā varētu piedalīties līdz 150 cilvēki.

Saskaņā ar likumdošanu par sabiedrisko kārtību un drošību mītiņa laikā atbild tā rīkotāji, uzsvēra Korsaka. Pieteikumā atbildīgais par to norādīts bijušais pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs, kurš ir apsūdzēts par partijas "Gods un kārtība" dibināšanas sapulces protokola viltošanu un arī izplatījis aicinājumu uz mītiņu, kuru rīko prokrieviskā aktīvista Jāņa Kuzina vadītās arodbiedrības "Trade Union FP" Daugavpils komiteja.

Par protesta akciju informēta arī pilsētas pašvaldības policija, kas, pildot savus pienākumus, sekos, lai mītiņš norisinātos atbilstoši likumdošanai.

Jau vēstīts, ka 18.februārī plkst.17 pie Daugavpils domes paredzēts mītiņš Daugavpils domes atlaišanas un ārkārtas vēlēšanu atbalstam. Informāciju par mītiņu "Par domes atlaišanu - pret astronomiskiem rēķiniem un masveida atlaišanām" izplatījis par partijas "Gods un kārtība" dibināšanas sapulces protokola viltošanu apsūdzētais Zaicevs. "Iziešanu ielās" pieteikuma autori sauc par "galējo mēru".

Mītiņa rīkotāji pauda, ka pēdējā domes sasaukuma laikā siltumenerģijas tarifs pilsētā audzis par 20%, jo gāze netiek iegādāta pa tiešo no Krievijas koncerna "Gazprom", bet caur starpnieku - AO "Latvijas gāze". Atbildība par tarifa pieaugumu būtu jāuzņemas pilsētas mēram Andrejam Elksniņam (S) un Valērijam Kononovam (S), kurš esot strādājis "Latvijas gāzē", uzskata mītiņa organizētāji.

Tāpat uzsaukumā iedzīvotājiem minēts, ka mītiņš tiek rīkots, protestējot arī pret gaidāmajām darbinieku atlaišanām pašvaldībā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka arodbiedrība "Trade Union FP" reģistrēta 2003.gadā.

Ideja par ārkārtas vēlēšanām pilsētā virmojusi pēc tam, kad 2018.gada novembrī no amata gāzts mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), taču vēlāk "Saskaņas" un "Mūsu partijas" deputāti amatā ievēlēja Elksniņu.

Par sarakstu, kurā esot iekļauti 30 atlaižami darbinieki, mēram opozicionārs Aivars Broks (Latgales partija) jautāja jau domes sēdē, kurā Elksniņš tika apstiprināts amatā. Toreiz politiķis noliedza šāda saraksta esamību, un arī vēlāk Broka teikto sauca par muļķībām, plašākos komentāros neielaižoties. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka amatpersonu atbildību ir vērtējis arī tad, kad ir bijis opozīcijas deputāts, un turpinās to darīt arī tagad. Vienlaikus viņš neslēpa, ka pašvaldībā nepieļaus "uzpūstus štatus un politiskos ielikteņus".