Valmieras tirdzniecības centra "Valleta" apgrozījums pērn audzis par 11%

Rīga, 7.febr., LETA. Reģionālā tirdzniecības centra "Valleta" Valmierā neto apgrozījums pērn, salīdzinot ar datiem 2017.gadā, pieaudzis par 11% un veido 22,6 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Valleta" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Monta Rubene.

Aizvadītajā gadā tirdzniecības centra apmeklējums palielinājies par 4%, pirkumu skaits - par 7%, bet vidējā pirkuma vērtība - par 4%.

"Valleta" direktore Evija Švarca klāstīja, ka daļu apgrozījuma pieaugumu veido pierobežā dzīvojošo igauņu aktivitāte. Viņiem iepirkšanās braucieni uz Valmieru, salīdzinot ar citām reģiona nozīmes pilsētām, esot tuvāki un līdz ar to izdevīgāki, teica Švarca.

Vērtējot datus atsevišķi pa segmentiem, vislielākais apgrozījuma pieaugums, salīdzinot ar 2017.gadu, sasniegts sporta preču tirdzniecībā - par 30%. Tik izteikts kāpums segmentā vērojams jau trešo gadu. Vairāk nekā 10% apgrozījuma pieaugums sasniegts arī ēdināšanas, juvelierizstrādājumu, skaistumkopšanas un bērnu preču segmentos.

Tirdzniecības centra "Valleta" īpašnieks ir SIA "VRPB". "Firmas.lv" informācija liecina, ka 2017.gadā SIA "VRPB" apgrozījums bija 2,67 miljoni eiro, bet peļņa bijusi 443 843 eiro.