PTAC uzdod apdrošinātājam atmaksāt daļu no patērētāju veiktajām iemaksām par "Prieks tūre" nenodrošinātajiem ceļojumiem

Rīga, 6.febr., LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir izskatījis saņemtos 290 patērētāju iesniegumus par apmaksātajiem, bet nesaņemtajiem tūrisma pakalpojumiem no tūrisma firmas "Prieks tūre", kurai tika konstatētas likviditātes problēmas un kura vairs pakalpojumu sniegšanu nenodrošina, aģentūru LETA informēja PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Santa Zarāne.

Viņa sacīja, ka patlaban, pamatojoties uz Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu, ir izbeigta "Prieks tūre" darbība.

Zarāne teica, ka iesniegumu izskatīšanas rezultātā PTAC ir pieņēmis lēmumu, ar kuru "Prieks tūre" nodrošinājuma jeb apdrošināšanas polises izsniedzējam "Gjensidige" Latvijas filiālei uzdod bez kavēšanās veikt maksājumu atmaksāšanu tiem 268 ceļotājiem, kuri bija iegādājušies kompleksos tūrisma pakalpojumus un iesnieguši atbilstošus dokumentus.

Viņa piebilda, ka katram ceļotājam atmaksājamo izdevumu apmērs ir aprēķināts proporcionāli ceļotāju skaitam, kuri pieteikušies PTAC, to samaksātajai summai un kopējam nodrošinājuma apmēram - 30 000 eiro. Taču kopējā neatgrieztā summa veido 191 313,42 eiro.

Pēc Zarānes paustā, maksājumu atmaksāšanu veiks "Gjensidige" Latvijas filiāle un konkrētā izmaksājamā summa tiks pārskaitīta uz iesniegumā PTAC norādītajiem maksātāju norēķina kontiem.

Par neatmaksātās naudas summas daļu, kuru nesegs apdrošināšanas polise, PTAC gatavos pieprasījumu izskatīšanai Ministru kabinetā par šīs summas segšanu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Ja Ministru kabinets pieņems pozitīvu lēmumu attiecībā uz valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu, tad PTAC par to informēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērnā gada oktobrī "Prieks tūre" tika konstatētas likviditātes problēmas un kompānija nespēja pilnībā vai daļēji pildīt savas saistības un sniegt kompleksos tūrisma pakalpojumus, tāpēc PTAC aicināja iedzīvotājus iesniegt iesniegumu par visu to maksājumu atmaksāšanu, ko ceļotājs veicis vai kas veikti ceļotāja vārdā.

Pērn augustā "Prieks tūre" paziņoja par darbības pārtraukšanu, neraugoties uz to, ka daļa uzņēmuma klientu joprojām atradās ārvalstīs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Sergejs Ivasjuta iepriekš skaidroja, ka vasaras tropiskie laikapstākļi kaitējuši biznesam. Līdz pēdējam mirklim cerēts, ka lietainajā rudenī tomēr pieaugs klientu skaits, bet, saprotot, ka situāciju nekas vairs neglābs, nolemts uzņēmuma darbību pārtraukt.

Kā norādīja PTAC, uzņēmums viņu redzeslokā nonācis jau iepriekš, tiesa gan, par krietni sīkākām sūdzībām.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Prieks tūre" 2017.gadā strādāja ar 346 758 eiro apgrozījumu, kas ir par 16,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka 1,9 reizes un bija 52 277 eiro.

Kompānija reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 5642 eiro. Kompānijas 100% kapitāls pieder Moldovas pilsonim Viktoram Halupa.