Metālapstrādes uzņēmuma "Belmast" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 7,1%

Rīga, 4.febr., LETA. Metālizstrādājumu ražošanas uzņēmuma SIA "Belmast" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.decembra līdz 2018.gada 30.novembrim, bija 8,352 miljoni eiro, kas ir par 7,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 6,1 reizi un bija 151 173 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Belmast" finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā finanšu gadā 40% produkcijas realizēti vietējā tirgū, bet 60% - citās Eiropas Savienības valstīs.

Pagājušajā finanšu gadā 75% no visiem realizētajiem projektiem bija celtniecības konstrukciju ražošana, bet pārējie 25% bija metālkonstrukcijas infrastruktūras uzlabošanai.

Šogad uzņēmums plāno paplašināt produkcijas realizāciju ASV tirgū, kā arī plāno apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

Uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.decembra līdz 2017.gada 30.novembrim, bija 8,995 miljoni eiro, bet peļņa - 24 920 eiro.

"Belmast" galvenais darbības pamatvirziens ir dažādas sarežģītības metālkonstrukciju ražošana. Uzņēmums projektē un izgatavo celtniecības balsta konstrukcijas, kuras izmanto tirdzniecības centru, muitas termināļu un noliktavu būvniecībā. 2012.gadā kompānija sāka izgatavot metāla konstrukcijas lauksaimniecības noliktavu celtniecībai. Pēdējos gados "Belmast" arvien aktīvāk attīsta civilās un industriālās celtniecības metālkonstrukciju ražošanu. Lai paplašinātu celtniecības pakalpojumu klāstu, uzņēmumā izveidota metālkonstrukciju montāžas brigāde.

"Belmast" vienādās daļās pieder Anatolijam Preceniekam un Valērijam Jurkanam-Jurganam. Kompānija reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 327 200 eiro.