"Brīvā viļņa" akcionāri februāra beigās lems par akciju izslēgšanu no biržas

Rīga, 22.janv., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmuma "Brīvais vilnis" akcionāri ārkārtas sapulcē 28.februārī lems par akciju izslēgšanu no biržas "Nasdaq Riga", teikts kompānijas paziņojumā biržai.

Jautājums par "Brīvā viļņa" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus ir vienīgais minētās akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka piektdien, 18.janvārī, noslēdzās "Brīvā viļņa" akcionāra "Mūsu investīciju fonds", kuras īpašnieki, pēc "Firmas.lv" datiem, ir "Brīvā viļņa" valdes loceklis un izpilddirektors Māris Trankalis (50,21%) un kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris (49,79%), izteiktais kompānijas akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums. Piedāvājumā vienas "Brīvā viļņa" akcijas atpirkšanas cena bija 0,87 eiro.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitālā tirgus komisija (FKTK) 7.decembrī atļāva kompānijai "Mūsu investīciju fonds" izteikt "Brīvā viļņa" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. "Mūsu investīciju fondam" pieder 97,37% "Brīvā viļņa" akciju.

2018.gada deviņos mēnešos "Brīvā viļņa" apgrozījums bija 5,106 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 35,9% un bija 435 662 eiro.

Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.