Banka "Citadele" izsniegusi aizdevumu 3,4 miljonu eiro apmērā daudzdzīvokļu māju kompleksa izveidei Šampēterī

Rīga, 18.janv., LETA. Banka "Citadele" izsniegusi aizdevumu 3,4 miljonu eiro apmērā daudzdzīvokļu māju kompleksa izveidei Šampēterī "IRIS Shampeteris Apartments", aģentūrai LETA pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Regīna Ikala.

Viņa arī informēja, ka projekta pirmās kārtas kopējās izmaksas ir 5,5 miljoni eiro, bet kompleksa būvniecības kopējās izmaksas paredzētas 21 miljons eiro. Projekta realizētājs ir attīstītāja "Astor Group" uzņēmums SIA "Dyalcomm Group".

"IRIS Shampeteris Apartments" projekta pirmās kārtas ietvaros tiks uzbūvētas divas dzīvojamās ēkas, piedāvājot 72 dzīvokļus platībā no 55 līdz 130 kvadrātmetriem. Mājokļi topošajiem iemītniekiem tiks nodrošināti ar pilnu apdari. Kompleksa "IRIS Shampeteris Apartments" pirmo māju, kurā būs 24 dzīvokļi, plānots nodot ekspluatācijā šogad februāra beigās, savukārt otro ēku ar 48 dzīvokļiem plānots pabeigt vasaras sākumā.

Projektu plānots realizēt kopumā četrās kārtās, uzbūvējot vairākas dzīvojamās ēkas ar aptuveni 300 mājokļiem.

"Projekts ir radīts cilvēkiem, kas augstu vērtē mieru, komfortu un mūsdienu tehnoloģijas. Redzam, ka atkal atgriežas tendence sev tīkamāko mājokļa variantu izvēlēties vēl būvniecības stadijā - 25% "IRIS Shampeteris Apartments" mājokļu jau ir pārdoti vai rezervēti, turklāt absolūts vairākums iegādāti, izmantojot hipotekāro aizdevumu. Tas liecina par pieaugošo aktivitāti mājokļu tirgū," sacīja "Astor Group" pārstāvis Māris Stafeckis.

Savukārt bankas "Citadele" valdes locekle Santa Purgaile norāda, ka interesi par mājokļu iegādi veicina valsts atbalsts ģimenēm ar bērniem un jaunajiem speciālistiem.

"Astor Group" specializējas nekustamo īpašumu attīstības biznesā, visā pasaulē realizējot vairāk nekā 30 000 dzīvojamo ēku un tirdzniecības vietu izveides projektus. Latvijā "Astor Group" ir investējis liela apmēra dzīvojamo un komerciālo projektu, tirdzniecības centru, viesnīcu, kā arī informācijas tehnoloģiju attīstībā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Dyalcomm Group" īpašnieki ir Izraēlas pilsonis Zipora Rubanenko (50%) un Krievijas pilsoņi Georgijs Isajevs (22,01%), Vladimirs Brejers (9,99%), Jurijs Ridzels (9%) un Pāvels Iglins (9%).

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2018.gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas "Citadele" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.