Salacgrīvā par 770 770 eiro pārbūvēs ielu līdz ziemas ostai

Rīga, 16.janv., LETA. Salacgrīvā par 770 770 eiro pārbūvēs Transporta ielu, darbus veicot 465 metru garumā no krustojuma ar Pērnavas ielu līdz pat ziemas ostai, līdz uzņēmumam "Ardagh Metal Packaging Latvia", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ielas pārbūve tiks veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā projektā "Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Salacgrīvas pilsētā", kurā ERAF piešķirtais finansējums ir 313 749 eiro, bet pārējais būs pašvaldības līdzfinansējums.

Līgums par ielas pārbūvi noslēgts ar SIA "Limbažu ceļi".

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LRA) minēja, ka savulaik Transporta iela no caurlaides ēkas līdz ziemas ostai bija AS "Brīvais vilnis" īpašumā. Tā pārņemšana prasīja ilgu laiku, nācās zemes atsavināt un īpašumus kompensēt, bet nepilnu četru gadu laikā izdevies juridiski šo jautājumu sakārtot un nākamais solis bija finanšu resursu piesaiste nu jau pašvaldības ielas sakārtošanai.

Projekta koordinators no pašvaldības puses būs izpilddirektora palīgs tehniskajos jautājumos Jānis Blūmiņš. Viņš klāstīja, ka pārbūves darbu laikā paredzēts ceļa konstrukcijas pilns šķērsgriezuma remonts ar drenējošā slāņa un lietus ūdens kanalizācijas izbūvi, ietvēm un brauktuves segumu. No Pērnavas ielas līdz caurlaidei būs sešus metrus plata brauktuve un 1,5 metrus plata ietve vienā pusē, otrā ceļa pusē būs ar laukakmeņiem nostiprināta nomale, būs arī apgaismojums. Tālāk aiz caurlaides ēkas līdz pat ziemas ostai sešus metrus plats ceļš un nedaudz šaurāka - vienu metru plata ietve. Uz privātajiem īpašumiem būs izbūvētas nobrauktuves. Standarta variantā paredzēts ielu izbūvēt pa daļām, kustību ierobežojot ar luksoforiem, pa vienu no ceļa pusēm.

Transportu ielas pārbūves darbiem jābūt pabeigtiem oktobrī.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Limbažu ceļi" 2017.gadā nopelnīja 480 781 eiro un apgrozījumā sasniedza 13,79 miljonus eiro.