Atkritumu apsaimniekotājs rīko radošo darbu konkursu Balvu un Lubānas novadu skolēniem

Rīga, 7.janv., LETA. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Pilsētvides serviss" izsludinājis vides izglītības konkursu "Dzīvo zaļi", kurā ar radošiem darbiem aicināti piedalīties Lubānas un Balvu novadu vispārizglītojošo iestāžu skolēni, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Ribkina.

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu, skolotāju un pastarpināti arī skolēnu vecāku teorētiskas un praktiskas zināšanas par atkritumu šķirošanu un videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu dabas saudzēšanas nolūkos. Konkursa darbu pieņemšana turpināsies līdz 25.janvārim. Proti, Lubānas un Balvu skolēni aicināti izstrādāt radošu darbu vienā no piedāvātajām tēmām - atkritumu šķirošanas infrastruktūras ierīkošana mājās, atkritumu apjoma samazināšana mājas apstākļos vai videi draudzīga saimniekošana ikdienā.

Konkursā "Dzīvo zaļi" var piedalīties skolēnu komandas līdz pieciem cilvēkiem trīs vecuma grupās - 1.-4. klašu, 5.-9. klašu un 10.-12.klašu audzēkņi. Konkursa noslēguma pasākumā tā dalībnieki un klātesošie varēs apmeklēt konkursam pieteikto darbu izstādi, noklausīties lekciju par atkritumu šķirošanas nozīmi, kā arī piedalīties tematiskajās spēlēs.

"Pilsētvides serviss" darbojas septiņās pašvaldībās. Ienākot novados, uzņēmums solījis īstenot vides izglītības pasākumus, kas vienlaikus izglītos un motivēs sabiedrību pievērsties atkritumu šķirošanai, lai saudzētu apkārtējo vidi.

"Firmas.lv" dati liecina, ka atkritumu apsaimniekotāja apgrozījums 2017.gadā bijis 6,8 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 142 982 eiro.