Kooperatīva "Agrario" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā bija 13,761 miljons eiro

Rīga, 7.janv., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Agrario" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūnija līdz 2018.gada 31.maijam, strādāja ar 13,761 miljona eiro apgrozījumu un 4,386 miljonu eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas finanšu pārskatā minēts, ka 2017.gadā "Agrario" veica grozījumus statūtos un mainīja finanšu gadu, nosakot to no 1.jūnija līdz nākamā gada 31.maijam. Tādējādi iepriekšējais finanšu gads ilga 11 mēnešus, līdz ar to pēdējo divu finanšu gadu dati nav salīdzināmi.

Kooperatīva finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Agrario" ir meitasuzņēmums "Alfa Agro", kurā pagājušā finanšu gada beigās ieguldījums veidoja 3,51 miljonu eiro, taču pērn 6.jūnijā Zemgales apgabaltiesa pasludināja "Alfa Agro" par maksātnespējīgu. Izvērtējot ieguldījuma atgūšanas iespēju, konstatēts, ka kompānijas bankrota gadījumā to atgūt nebūs iespējams, tāpēc visa ieguldījuma summa norakstīta zaudējumos.

Savukārt pērn 4.aprīlī "Agrario" iesniedza Zemgales apgabaltiesā tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kuru tiesa apstiprināja pērn 8.augustā.

Kompānijas vadība norāda, ka nākamajā finanšu gadā "Agrario" mērķis ir tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna izpilde tajā noteiktajos termiņos un kārtībā.

Jau ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 31.maijam, "Agrario" strādāja ar 18,936 miljonu eiro apgrozījumu un 114 759 eiro peļņu.

Kooperatīvs ir reģistrēts 2010.gadā. Kooperatīva pamatdarbības veids ir graudu, rapšu, minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu tirdzniecība. Kooperatīva mērķis ir veicināt graudu audzētāju sadarbību, lai gūtu lielāku ienākumu no lauksaimnieciskās darbības, izmantojot efektīvāku apsaimniekošanu un starptautiskās sadarbības iespējas.