Kafijas ražotāja "Lofbergs Baltic" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieaudzis par 6,5%

Rīga, 2.janv., LETA. Kafijas ražošanas uzņēmums SIA "Lofbergs Baltic" (iepriekš SIA "Melnā kafija") pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 15,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 4,7 reizes - līdz 1,006 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Lofbergs Baltic" pagājušajā finanšu gadā ir sasniegusi līdz šim lielāko apgrozījumu un peļņu.

Tāpat "Lofbergs Baltic" vadība norāda, ka attīstībā pagājušajā finanšu gadā "Lofbergs Baltic" investējusi 740 000 eiro, tostarp 60% novirzīti ražošanas iekārtu modernizācijā un ražošanas kapacitātes palielināšanā, bet 40% - ēku un telpu uzlabojumos.

"Lofbergs Baltic" vadība norāda, ka 2018./2019.gadā kompānija plāno turpināt investēt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumos, kā arī stiprināt zīmola "Lofbergs" atpazīstamību, veicinot rentablu uzņēmuma darbību un tirgus daļas pieaugumu Baltijas valstu tirgos. Tāpat plānots attīstīt eksporta tirgu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, "Lofbergs Baltic" strādāja ar 14,197 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās trīs reizes - līdz 211 950 eiro.

Kafijas ražotne "Melnā Kafija" kopš 2010.gada rudens ir daļa no Zviedrijas ģimenes uzņēmuma "Anders Löfberg". Ķekavas novadā līdzās kafijas grauzdēšanas līnijai uzņēmumam ir arī sava kafijas kvalitātes laboratorija. Kompānija zaļās kafijas pupiņas iepērk no piegādātājiem Eiropā, kā arī Centrālajā Āfrikā, Brazīlijā, Kolumbijā un Āzijas valstīs.

"Anders Löfberg" ir viens no lielākajiem ģimenes īpašumā esošajiem kafijas grauzdēšanas uzņēmumiem Ziemeļvalstīs. Uzņēmumu 1906.gadā dibinājuši brāļi Anderss, Džons un Džozefs Lofbergi, un tas pilnībā pieder Lofberg ģimenei. "Anders Löfberg" centrālais birojs atrodas Kārlstādē, Zviedrijā, bet uzņēmumam pieder ražotnes Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā un Latvijā.