Precizēta, papildināta - Mediju grupas uzņēmumam "All Media Latvia" pievienota "Latvijas Neatkarīgā Televīzija"

(19.decembra ziņai precizēts virsraksts un pirmā rindkopa; pievienota 3.-4.rindkopa.)

Rīga, 20.dec., LETA. Mediju grupas "All Media Baltics" uzņēmumam "All Media Latvia" pievienota AS "Latvijas Neatkarīgā Televīzija" (LNT), liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt 18.decembrī LNT kā atsevišķs uzņēmums likvidēts.

Zūzena aģentūrai LETA sacīja, ka mediju grupas "All Media Baltics" īpašnieku lēmums pievienot LNT uzņēmumam "All Media Latvia" pieņemts, lai vienkāršotu un efektivizētu uzņēmumu pārvaldību un turpinātu attīstīt Eiropas līmeņa multiplatformu mediju uzņēmumu. LNT pievienošana "All Media Latvia" bija nepieciešama, lai mainītu auditorijas paradumus, ņemot vērā tehnoloģiju attīstību.

Tāpat viņa uzsvēra, ka uzņēmumu apvienošana neietekmēs televīzijas kanālu darbību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka mediju grupas "All Media Baltics" īpašnieki plāno pievienot komerciālo televīziju LNT mediju grupas uzņēmumam "All Media Latvia".

Lēmums pieņemts, lai vienkāršotu un efektivizētu grupas uzņēmumu pārvaldību un turpinātu attīstīt mūsdienīgu Eiropas līmeņa multiplatformu mediju uzņēmumu.

Pievienošanas procesa rezultātā LNT saistības pāries "All Media Latvia", un turpmāk "All Media Latvia" nodrošinās televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls 2" un 3+, kā arī Latvijas video portāla "TVPlay" un ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv" darbību Latvijā.

Kā ziņots, pērn "All Media Baltics" strādāja ar 25,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākas reizes un bija 115 181 eiro.

"All Media Baltics" grupas ietilpstošais uzņēmums SIA "All Media Latvia" pērn nopelnīja 1,39 miljonu eiro, SIA "Star FM" - 188 854 eiro un SIA "SmartAD" - 58 785 eiro. Savukārt grupas uzņēmuma AS LNT zaudējumi pērn sasniedza 1,53 miljonu eiro apmēru.

2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Jauniegādāto uzņēmumu grupa Latvijā turpina strādāt ar nosaukumu "All Media Baltics" un nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls 2", radio "Star FM", video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TV Play Baltics" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.