papildināta - Festivālu "Positivus" saīsina līdz divām dienām; tajā uzstāsies "The 1975" un "Cut/Copy"

(Papildināta no 5.rindkopas.)

Rīga, 13.dec., LETA. Nākamā gada festivāls "Positivus" Salacgrīvā notiks 26.jūlijā un 27.jūlijā, tādējādi atsakoties no trīs dienu formāta.

Nākamā gada festivālā uzstāsies grupas "The 1975" un "Cut/Copy", liecina festivāla rīkotāju ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

Britu alternatīvā rokgrupa "The 1975" dibināta 2002.gadā, un kopš tā laika izdevusi četrus albumus. Starp mūziķu populārākajām dziesmām ir tādi skaņdarbi kā "Chocolate", "Sex", "Somebody Else", "The Sound" u.c. Grupa uzstājusies arī tādos populāros festivālos kā "Coachella", "Sziget", "Lollapalooza", "Glastonbury", "Open'er", "Leeds" un "Reading".

Savukārt Austrālijas grupa "Cut/Copy" dibināta 2001.gadā. Mūziķi plašāku atpazīstamību ieguva ar savu otro albumu "In Ghost Colours", kurā ierakstītas tādas dziesmas kā "Lights & Music", "Hearts on Fire" un "Take Me Over". Grupas piektais studijas ieraksts "Haiku from Zero" laists klajā pērn.

Līdz 22.decembrim festivāla mājaslapā "www.positivusfestival.com", "Biļešu serviss" kasēs un interneta vietnē pieejamas pirmās pasākuma biļetes - divu dienu biļete bez telts vietas maksā 59 eiro, ar telts vietu - 67 eiro. Biļešu cena mainīsies no 18. decembra un pārējie biļešu veidi tirdzniecībā būs pieejami nākamgad. Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, pērn pirmās trīs dienu biļetes bez telts vietas maksāja 69 eiro, bet ar telts vietu - 77 eiro, tādējādi biļešu cenas ir samazinājušās, bet ne par trešdaļu.

Festivāls "Positivus" no 2007. līdz 2012.gadam ik vasaru norisinājās divas dienas, bet no 2013. līdz 2017.gadam - trīs dienu garumā. 2012.gada nogalē, komentējot festivāla formāta maiņu, festivāla rīkotājs Ģirts Majors skaidroja, ka tā ieņēmumus neveido tikai biļešu ieņēmumi, bet arī ieņēmumi no sponsoriem un ēdināšanas. Tādēļ "Positivus" festivāla rīkotāji redzēja iespēju segt izdevumus, kas saistīti ar būtiski pieaugošiem izdevumiem par māksliniekiem.

"Protams, nevar noliegt, ka mēs biznesā palielinām risku, tomēr ilgtermiņā esam pārliecināti, ka tas atmaksāsies, jo jebkurā produktā ir jāturpina investēt. [..] Jebkuram produktam ir jāattīstās, un trīs dienu festivāls starp šāda izmēra festivāliem pasaulē ir vairāk nekā standarts. Mēs gribam, lai mūsu publika jūt, ka pasākums attīstās. Tāpat trīs dienu festivāls ir nopietnāks arguments tam, lai uz festivālu brauktu vairāk ārzemju apmeklētāju," tolaik pauda Majors.

Festivālu sīko SIA "Positivus". Saskaņā ar "Firmas.lv" pieejamo informāciju uzņēmums 2016.gadā strādāja ar 1 843 079 eiro apgrozījumu un 166 726 eiro peļņu, bet pērn - ar 1 102 867 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 154 694 eiro apmērā. Šim uzņēmumam pieder arī SIA "Positivus Production" un "Positivus Event".