papildināta - Pašvaldība Daugavpils slimnīcai darbinieku algu un prēmiju izmaksai piešķir 370 000 eiro

(Pievienota 5.rindkopa.)

Jelgava, 13.dec., LETA. Lai nodrošinātu atalgojumu un prēmijas darbiniekiem, Daugavpils slimnīcai gada nogalē tiks piešķirti 370 000 eiro, lēmusi pilsētas dome.

Papildu līdzekļu piešķiršanu SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" domē ierosināja "Saskaņa" un Latgales partija, iesniedzot atsevišķus priekšlikumus, un deputāts Andrejs Elksniņš (S) kolēģu iesniegto lēmumprojektu pat nodēvēja par plaģiātu. Deputāti savu vēlmi palīdzēt slimnīcai pamatoja ar valsts neizdarību, nepiešķirot ārstniecības iestādei solītos līdzekļus.

Kopumā, pārdalot līdzekļus no citām budžeta programmām, ārstniecības iestādei iedalīti 670 000 eiro - 300 000 eiro darbības nodrošināšanai, bet 370 000 eiro atlīdzībai, kas faktiski nozīmē prēmiju izmaksu.

Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), apspriežot kolēģu iesniegto lēmumprojektu, izteicās, ka deputātiem būtu jāvēršas arī pie pērējiem slimnīcas līdzīpašniekiem, lai arī viņi finansiāli atbalsta ārstniecības iestādi. Tāpat daļa deputātu pauda, ka jāatbalsta ir tieši mediķi, un slimnīcas vadībai prēmijas nebūtu izmaksājamas.

Slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts aģentūrai LETA skaidroja, ka par 370 000 eiro atlīdzībām atvēlētajiem līdzekļiem un prēmiju piešķiršanas kārtību tiks lemts slimnīcas dalībnieku sapulcē 17.decembrī. Savukārt pārējā pašvaldības piešķirtā summa - 300 000 eiro - tiks atvēlēta saimnieciskajiem izdevumiem.

Daugavpils slimnīcas īpašnieki ir Daugavpils dome, Daugavpils un Ilūkstes novadu domes, kā arī Rīgas Stradiņa universitāte. Pērn ārstniecības iestādes apgrozījums bijis teju 23 miljoni eiro, bet zaudējumi sasnieguši pusotru miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" dati.