Bezmaksas transporta nodrošināšanai Rēzeknē pārvadātajam piešķir 100 000 eiro dotāciju

Rīga, 12.dec., LETA. Lai nodrošinātu bezmaksas sabiedrisko transportu Rēzeknē, SIA "Rēzeknes satiksme" gada beigās tiks piešķirta 100 000 eiro dotācija, ārkārtas domes sēdē lēmuši pilsētas deputāti.

Deputāti lēma grozīt pašvaldības budžetu, par 20 000 eiro palielinot ieņēmumus, kas tiek novirzīti "Rēzeknes satiksmei". Vēl 80 000 eiro pārvadātājs ieguvis no budžeta sadaļas "Sociālā palīdzība", jo, kā skaidroja domes Finanšu pārvaldes vadītāja Velta Vekšina, šajā sadaļā līdzekļi ir ieekonomēti.

Dotācija pilsētas kapitālsabiedrībai piešķirta, lai kompensētu braukšanas maksas atvieglojumus un zaudējumus. Līdz ar piešķirto dotāciju pasažieru uzņēmumam šogad paredzēti apmēram 1,4 miljoni eiro, un tiek prognozēts, ka līdzīga summa būs nepieciešamas arī 2019.gadā.

Papildu līdzekļu piešķiršanu atbalstīja visi domes sēdē esošie pilsētā valdošās partijas "Saskaņa" deputāti, bet divi no Latgales partijas, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības" saraksta ievēlētie deputāti balsoja pret.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Rēzeknes satiksme" 2017.gadu noslēgusi ar 1 843 115 eiro apgrozījumu un 100 446 eiro zaudējumiem, ko uzņēmuma vadība saista tieši ar bezmaksas transporta ieviešanu.

Jau vēstīts, ka 2017.gadā Rēzeknes dome pieņēmusi lēmumu par "Rēzeknieša kartes" ieviešanu, kas iekļauj sevī "Rēzeknes pilsētas iedzīvotāja karti" un "Rēzeknes pilsētas skolēna apliecību". Šīs kartes īpašnieki var bez maksas braukt pilsētas sabiedriskajā transportā - "Rēzeknes satiksmes" autobusos. Tā dos arī citas priekšrocības, kuras tiks piešķirtas Rēzeknes iedzīvotājiem.

Lai saņemtu "Rēzeknieša karti", iedzīvotājiem ir jāvēršas Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā, kur tiks apstiprināta deklarētā adrese, aizpildīts individuālais pieteikums un veikta apmaksa par karti, vai arī apstiprinātas tiesības saņemt to bez maksas. "Rēzeknieša kartes" īpašniekiem pieejamie pakalpojumi tiks aktivizēti divās dienās no kartes izsniegšanas brīža.