"Sproģa J. ārsta prakse vēnu ķirurģijā" – akūtu un hronisku ķirurģisku slimību ārstēšana

shutterstock_1033225432

Varikozas vēnas

Varikozas vēnas visbiežāk attiecināmas uz kājās esošajām vēnām, barības vada vēnām un vēnām ap anālo atveri. Kāju vēnas ir pakļautas lielākam riskam, jo stāvēšanas un arī staigāšanas laikā, cilvēkam atrodoties vertikālā stāvoklī, palielinās spiediens uz ķermeņa apakšdaļas vēnām.

Varikozas vēnas ir palielinātas, mezglainas un acīmredzamas. Mūsdienās ar šo problēmu saskaras diezgan daudzi – citiem tā izpaužas vien kā estētiska problēma, savukārt dažiem varikozas vēnas rada sāpes un diskomfortu, kā arī veidojas nedzīstošas brūces – trofiskās čūlas.

Faktori, kas var ietekmēt šo saslimšanu, ir vecums, dzimums, gēni, liekais svars, smags un fizisks darbs vai dzīvesveids, kur nepieciešama ilgstoša stāvēšana kājās vai sēdēšana.

Varikozas vēnas var attīstīties līdz ar vecumu, turklāt sievietēm šī problēma ir novērojama biežāk nekā vīriešiem. Arī tas, vai ģimenē jau kādam ir bijušas varikozas vēnas, nosaka iespējamību, ka arī pārējiem tādas var attīstīties. Cilvēkiem, kuriem ir liekais svars, tiek radīts papildu spiediens uz kājām, kas ir viens no varikozo vēnu cēloņiem.

"Sproģa J. ārsta prakse vēnu ķirurģijā" darbības prioritāte ir vēnu ķirurģiskās operācijas. Vairāku gadu pieredze un plašās zināšanas ļauj rast efektīvu un katram pacientam individuālu risinājumu. Pielietotajai "franču saldēšanas" metodei jeb krioterapijai ir daudzi vērā ņemami ieguvumi.

Lasiet vairāk: http://www.mskirurgija.lv/

Trūce

Trūce jeb bruka vēderā var rasties dažādās vietās: visbiežāk ap nabu un cirkšņu rajonā. Var būt arī pēcoperācijas trūces. Trūce attīstās pamazām, to veicina tādi faktori kā smagumu celšana, pārlieku lielas fiziskās aktivitātes, stiprs, ilgstošs klepus, hroniski aizcietējumi vai, piemēram, spēcīga taures pūšana vai jebkura cita darbība, kad tiek piepūlēta vēdera prese. 

Trūce, vēdera sienas plīšana, var rasties arī cilvēkiem ar lieko svaru un grūtniecēm. Grūtniecības laikā visbiežāk veidojas nabas trūces.  
Dažreiz trūce ir pamanāma vizuāli, taču biežāk ir tikai jūtama diskomforta sajūta un sāpes trūces rajonā. Cilvēkiem ar lieko svaru trūce ne vienmēr ir saskatāma, tādēļ diagnozes precizēšanai jāveic ultrasonoskopija. 

Trūce iespējama dažādos izmēros – no pavisam sīkas līdz ievērojami lielai. Vienīgais risinājums ir operācija, kuras veids atkarīgs no trūces lieluma un ārsta izvēles.

"Sproģa J. ārsta prakse vēnu ķirurģijā" nodrošina trūces operācijas, izvērtējot pacienta stāvokli un sniedzot piemērotāko risinājumu.

Lasiet vairāk: http://www.mskirurgija.lv/

Dzimumzīmju noņemšana

Dzimumzīmju noņemšana ir aktuāls jautājums diezgan daudziem. Pastiprināta uzmanība dzimumzīmei jāpievērš, ja tā strauji kļūst lielāka, maina krāsu, ir asimetriska, asiņo vai sāp un niez. Tādos gadījumos nepieciešams vērsties pie speciālista. Ja dzimumzīmju noņemšana tiek veikta laikus, mazinās ļaundabīga veidojuma risks.

Dzimumzīmju noņemšana var būt nepieciešama dažādos gadījumos: ja ir iespējamība, ka tā var kļūt ļaundabīga vai tā ir ļaundabīga, vai arī estētisku iemeslu dēļ. 

Ķirurģiska dzimumzīmju noņemšana ir visbiežāk pielietotā metode. Histoloģiska izmeklēšana ļauj novērtēt dzimumzīmes veidu un specifiku, kas ļauj veiksmīgi un efektīvi veikt dzimumzīmju izgriešanu.

Faktors, kas ikvienam jāņem vērā, ka dzimumzīmi pašam nekad nevajadzētu aiztikt, kniebt vai griezt, jo tas var nodarīt vēl lielāku ļaunumu. Vēršoties pie speciālistiem, tiks veikti atbilstoši izmeklējumi un dzimumzīmju noņemšana. Pēc tās rūpīgi jāseko ārsta norādījumiem, lai brūce sadzītu un nerastos komplikācijas. 

Lasiet vairāk: http://www.mskirurgija.lv/